autor:

Kadia

» » Prajituri

Tarta cu mere

Autor: Kadia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kadia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2012

Ingrediente
250g faina, 1/2 de lingurita de sare, 1/2 de lingurita de praf de copt, 200g unt, 1 galbenus, 1 lingura de suc de lamaie, 2 linguri de apa, 1 lingura de zahar, Umplutura de mere, 6 mere medii, 35g zahar, 1 esenta rom, 30g amidon, 1 lingura de suc de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina, sarea, praful de copt cu amestecul de unt, ou, apa, zahar si lamaie. Se imparte in doua, dintr-una se intinde o foaie care se pune pe hartie de copt, pe fundul tavii de copt. Merele se toaca in robot si se stropesc cu sucul de lamaie si se repartizeaza in tava peste foaia de aluat. Se amesteca zaharul, cu amidonul, romul si sucul de lamaie si se pune peste mere. Din a doua parte de aluat, in care am amestecat o lingura de sirop de afine, se intinde o foaie, din care se taie cu forme de prajiturele fulgusori de nea care se aseaza deasupra merelor, din aluatul care ramane se reformeaza foaia, pana cand se fac suficienti fulgi pentru a acoperi tava. Deasupra se unge cu albus de ou si se lasa jumatate de ora la cuptor la 200°C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere coapte si lavanda

Tarta cu mere coapte si lavanda

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Tarta cu mere si iaurt

Tarta cu mere si iaurt

In faina cernuta se incorporeaza untul moale, zaharul, sarea si apa. Se framanta aluatul si il lasam

7 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

    Delicioasa !

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250g faina
  • 1/2 de lingurita de sare
  • 1/2 de lingurita de praf de copt
  • 200g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de zahar
  • Umplutura de mere
  • 6 mere medii
  • 35g zahar
  • 1 esenta rom
  • 30g amidon
  • 1 lingura de suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Kadia
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile

9 voturi    1 comentariu
24h
Prajituri
Paste radiatori

Paste radiatori

Am fiert pastele in apa clocotita pentru 5 minute si le-am clatit cu apa rece. Apoi le-am transferat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Biscuiti scotieni facuti in casa

Biscuiti scotieni facuti in casa

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina

7 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicioasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor