Tarta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere

Ingrediente

  • 150g. unt
  • 4 oua
  • 1 pachet zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 1 pachet praf de copt
  • 150g. faina
  • 150g. zahar
  • 500g. mere
  • 4 lingurite brandi de mere
  • 75g. zahar praf

Mod de preparare

Curatim merelede coaja si de miez.

untul il topim si il lasam sa se racoreasca, apoi punem intr-un vas:zaharul, oule, zaharul vanilat, untul, sarea si brandi de mere, amestecam bine cu mixerul pina se va obtine o masa ca spuma.

Taiem merele felii lungi si subtiri.

Adaugam faina si praful de copt in mixtura de unt si amestecam bine cu mixerul cam 5min.Apoi adaugam si merele

feliate si amestecam cu o lingura le lemn incet, trebuie sa lasam un mar feliat pentru decorare.

Luam o tava rotunda si o ungem cu unt si turnam toata mixtura in ea, apoi ornamentam cu feliile de mere care leam pus de oparte.

Incingem cuptorul la 200 de grade si punem tarta la cuptor timp de 35-40min. daca vedem ca se prinde fata prea repede o astupam cu o foaie de copt si o lasam sa se coaca mai departe.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi o presuram cu zahar praf.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise