autor:

Alice Ciobanu

» » Prajituri

Tarta cu mere coapte si lavanda

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2012

Ingrediente
pentru blat:, , 4 oua, 12 linguri zahar, 12 linguri ulei, vreo 300 ? grame faina, un praf de copt, pentru umplutura:, , 1kg de mere, zahar dupa gust, 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita lavanda uscata, 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, pentru bezea:, , 4 albusuri, 200 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le felii grosute. Puneti-le intr-un bol si amestecati cu zaharul si scortisoara. Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea soarelui si puneti feliile de mere. Le intoarceti din cand in cand. Cand s-au inmuiat presarati deasupra lavanda, puneti un capac si opriti focul. Lasati pret de cateva minute.
Faceti blatul mixand ouale intregi cu zaharul pana ce devine o pasta. Adaugati uleiul, mixand bine de tot, pana la omogenizare completa. Apoi adaugati faina in ploaie si praful de copt. La final trebuie sa aveti o compozitie fluida, ceva cam intre pandispan si chec, ca si consistenta. Turnati in forma (rotunda cu inel 26 cm, dar puteti folosi si o tava patrata 23*34) unsa bine cu unt. Peste blat randuiti frumos feliile de mere, pe intreaga suprafata. Dati la cuptor si coaceti la foc moderat pana ce blatul e copt.
Cu 5 minute inainte de a fi gata intindeti uniform stratul de bezea, pe care l-ati pregatit mixand la viteza mare albusurile cu zaharul.
Stingeti focul si lasati la racit in cuptor pana dimineata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere coapte si lavanda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu frisca si gem de capsuni

Rulada cu frisca si gem de capsuni

Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura

12 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri
Biscuiti finete

Biscuiti finete

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga zaharul vanilat si faina, amestecam pana la omogenizare. Se

3 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012

    Foarte aromata si apetisanta!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

    Nu am incercat pana acum, aceasta combinatie de mere cu lavanda, dar sigur o voi face cat de curand...cred ca e grozava !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • vreo 300 ? grame faina
  • un praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 1kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita lavanda uscata
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU PIERSICI si MERE