autor:

Daniela

» » Dulciuri diverse

Tarta cu mere, nuci si pere

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Ingrediente
200g de faina, , 120g unt, , 20g zahar pudra, , 1 virf de cutit sare,, coaja rasa de lamiie, 50 ml de apa rece, , 4 pere, 4 mere, 150 g nuci, 2 linguri gem de caise, putin coniac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Am facut un aluat din faina, unt, zahar pudra,sare,coaja rasa de lamiie, apa rece si l-am dat la rece 20 de minute.

Între timp se curata 4 pere si se taie pe lungime . Din aluatul răcit se intinde o foaie într-o tavă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm. Pe marginea aluatului din tavă se aseaza un rând de felii de pere suprapuse puţin, în aşa fel încât mijlocul să rămână liber. Se taie merele în cubuleţe şi se amesteca cu nucile zdrobite şi cu 1 lingură zahăr tos. Acest amestec se pune in mijlocul tartei. Se coace la foc potrivit cam 30 de minute . Dupa ce se coace, se amesteca 2 linguri de gem de caise cu putin coniac (eu am pus visinata pentru ca nu am avut coniac) si se pune pe deasupra tartei fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, nuci si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura inghetata falsa

Prajitura inghetata falsa

Nu, nu umblu cu falsificatii doar ca prajitura aceasta este geniala :))! Un blat de ciocolata cu

4 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

15 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Adriana, e interesant gustul, maninci practic mere, pere si nuci !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    hmm...ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 200g de faina
  • 120g unt
  • 20g zahar pudra
  • 1 virf de cutit sare,
  • coaja rasa de lamiie
  • 50 ml de apa rece
  • 4 pere
  • 4 mere
  • 150 g nuci
  • 2 linguri gem de caise
  • putin coniac

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

27 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Daniela (Chef de cuisine)

Adriana, e interesant gustul, maninci practic mere, pere si nuci !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Banana Split