autor:

Daniela

» » Dulciuri diverse

Tarta cu mere, nuci si pere

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Ingrediente
200g de faina, , 120g unt, , 20g zahar pudra, , 1 virf de cutit sare,, coaja rasa de lamiie, 50 ml de apa rece, , 4 pere, 4 mere, 150 g nuci, 2 linguri gem de caise, putin coniac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Am facut un aluat din faina, unt, zahar pudra,sare,coaja rasa de lamiie, apa rece si l-am dat la rece 20 de minute.

Între timp se curata 4 pere si se taie pe lungime . Din aluatul răcit se intinde o foaie într-o tavă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm. Pe marginea aluatului din tavă se aseaza un rând de felii de pere suprapuse puţin, în aşa fel încât mijlocul să rămână liber. Se taie merele în cubuleţe şi se amesteca cu nucile zdrobite şi cu 1 lingură zahăr tos. Acest amestec se pune in mijlocul tartei. Se coace la foc potrivit cam 30 de minute . Dupa ce se coace, se amesteca 2 linguri de gem de caise cu putin coniac (eu am pus visinata pentru ca nu am avut coniac) si se pune pe deasupra tartei fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, nuci si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Button cookies

Button cookies

Untul si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina. Se framanta aluatul,se intinde o foaie mai

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta de...

Tarta de...

Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le injumatatesti, scotand samburii. Presari

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Adriana, e interesant gustul, maninci practic mere, pere si nuci !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    hmm...ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 200g de faina
  • 120g unt
  • 20g zahar pudra
  • 1 virf de cutit sare,
  • coaja rasa de lamiie
  • 50 ml de apa rece
  • 4 pere
  • 4 mere
  • 150 g nuci
  • 2 linguri gem de caise
  • putin coniac

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Daniela (Chef de cuisine)

Adriana, e interesant gustul, maninci practic mere, pere si nuci !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Banana Split