Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se intinde aluatul si se imbraca cu el o forma de tarta unsa cu unt. Se unge pe margini cu galbenusul de ou (batut), se acopera cu hartie pentru copt, peste care se presara un strat de boabe de fasole si se pre-coace 8 minute. Aluatul copt se scoate din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se lasa sa se raceasca.
Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie mai intai in sferturi si pe urma lamele si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se topeste restul de unt impreuna cu zaharul (zaharul se adauga doar cand untul este topit) si cand incepe sa se rumeneasca se calesc merele, intorcandu-le pe ambele parti cu o spatula.
Se lasa merele sa se scurga si se aseaza - in forma de rozeta - peste aluatul pre-copt. Separat, se bat ouale, se incorporeaza laptele, zaharul vanilat si pudra de migdale, se amesteca bine si cand compozitia devine omogena, se toarna peste mere.
Se da tarta la cuptor si se coace 35 de minute la 180gr.. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca inainte de-a o servi.
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii