autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu mere rumenite

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere frumoase, , 5 oua + 1 galbenus, , 1 lamaie, , 450 g aluat fraged, , 100 g unt + 20 g pentru uns forma, , 100 g zahar tos, , 50 ml lapte, , 1 lingura migdale macinate, , 2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se intinde aluatul si se imbraca cu el o forma de tarta unsa cu unt. Se unge pe margini cu galbenusul de ou (batut), se acopera cu hartie pentru copt, peste care se presara un strat de boabe de fasole si se pre-coace 8 minute. Aluatul copt se scoate din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se lasa sa se raceasca.
Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie mai intai in sferturi si pe urma lamele si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se topeste restul de unt impreuna cu zaharul (zaharul se adauga doar cand untul este topit) si cand incepe sa se rumeneasca se calesc merele, intorcandu-le pe ambele parti cu o spatula.
Se lasa merele sa se scurga si se aseaza - in forma de rozeta - peste aluatul pre-copt. Separat, se bat ouale, se incorporeaza laptele, zaharul vanilat si pudra de migdale, se amesteca bine si cand compozitia devine omogena, se toarna peste mere.
Se da tarta la cuptor si se coace 35 de minute la 180gr.. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere rumenite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Cu Lapte Condensat

Prajitura Cu Lapte Condensat

Intr-un bol incapator mixati la viteza mica laptele condensat, ouale, untul la temperatura camerei,

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am batut bine albusul, cu un praf de sare, am adaugat galbenusul si apa, batand in continuare; mai

18 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere frumoase
  • 5 oua + 1 galbenus
  • 1 lamaie
  • 450 g aluat fraged
  • 100 g unt + 20 g pentru uns forma
  • 100 g zahar tos
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura migdale macinate
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu brinza de vaci