Ingrediente
Baza :, , - 220 g faina, - 110 g unt, - 1 ou, - 70 g zahar pudra, - 1 plic zahar vanilinat, - putina sare, , Umplutura:, , - 4 mere, - 150 g zahar, - 3oua + 1 gălbenuș, - 200 g smântână, - zeama de lămâie, - zahar pudra pentru finalizar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
12 voturi
Mod de preparare
Se extinde aluatul și se tapetează o tava de tarte cu diametrul de 28-30 cm.
Se curata merele de coaja și se taie în 4 fiecare. Se scoate cotorul cu semințe și se încrestează cu vârful unui cuțit având grija sa nu le tăiem de tot și se stropesc cu zeama de lămâie pentru a evita oxidarea.Se așează peste aluat în forma circulara .
Cele trei oua și gălbenușul se bat cu 150 g zahar apoi se adaugă smântâna și coaja de lămâie. Se toarnă peste mere ,învârtind tava sa nu rămână spatii neacoperite de crema. Se introduc la cuptor pentru cca.40 minute la 190º C.
Se scoate pe un platou ,se lasă sa se răcească și se pudrează cu zahar praf.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
Arata demential. Am trecut-o la favorite si sigur am sa o incerc imediat ce ma intorc din CO. Felicitari !*****
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
Arata grozav!
husni (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
Un deliciu! Imi place orice reteta cu mere.Reteta asta,seamana cu cea ce fac si eu(Tarta alsaciana cu mere).
vio (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
vai ce bine arata super