autor:

kamkrys75

» » Dulciuri diverse

Tarta cu mere si branza de vaci

Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat, , 270 gr faina, 2 oua, 4 linguri zahar tos, 125 gr unt la temperatura camerei, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita seminte de in(se poate si fara), putin gris, , Ingrediente pentru umplutura din mere, 1 kg mere, 50 gr stafide, 1/2 cana apa calda, 200 gr zahar, 2 lingurite esenta rom, scortisoara dupa gust, , Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci, 300 gr branza de vaci, 4 oua, 100 gr zahar, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 2 lingurite esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan.

Mod de preparare aluat
Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi faina amestecata cu praful de copt(si seminte de in cine vrea).Dam aluatul la frigider pentru 2 ore.
Intre timp ne apucam sa pregatim umplutura.

Umplutura de mere
Inmuiem stafidele in rom si apa calduta.
Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem la fiert cu zaharul,la foc mic, pana se inmoaie si se evapora lichidul. Cand se racesc adaugam stafidele scurse de apa si scortisoara dupa gust.

Crema de branza
Batem ouale cu zaharul foarte bine, pana zaharul se topeste, adaugam branza de vaci, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Intindem aluatul intr-o forma rotunda(de preferat cu fundul detasabil) unsa cu unt, intepam aluatul cu o furculita si presaram un pic de gris. Punem umplutura de mere,apoi crema de branza.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50-55 minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta.

4 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Dulciuri de post

Dulciuri de post

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul. Adaugam

3 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • 270 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita seminte de in(se poate si fara)
  • putin gris
  • Ingrediente pentru umplutura din mere
  • 1 kg mere
  • 50 gr stafide
  • 1/2 cana apa calda
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite esenta rom
  • scortisoara dupa gust
  • Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci
  • 300 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kamkrys75
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri
tarta cu fructe de padure

tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

80 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Pregatiti ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana. Cerneti faina intr-un castron

23 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale