Tarta cu mere si branza de vaci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si branza de vaci

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • 270 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita seminte de in(se poate si fara)
  • putin gris
  • Ingrediente pentru umplutura din mere
  • 1 kg mere
  • 50 gr stafide
  • 1/2 cana apa calda
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite esenta rom
  • scortisoara dupa gust
  • Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci
  • 300 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan.

Mod de preparare aluat

Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi faina amestecata cu praful de copt(si seminte de in cine vrea).Dam aluatul la frigider pentru 2 ore.

Intre timp ne apucam sa pregatim umplutura.

Umplutura de mere

Inmuiem stafidele in rom si apa calduta.

Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem la fiert cu zaharul,la foc mic, pana se inmoaie si se evapora lichidul. Cand se racesc adaugam stafidele scurse de apa si scortisoara dupa gust.

Crema de branza

Batem ouale cu zaharul foarte bine, pana zaharul se topeste, adaugam branza de vaci, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Intindem aluatul intr-o forma rotunda(de preferat cu fundul detasabil) unsa cu unt, intepam aluatul cu o furculita si presaram un pic de gris. Punem umplutura de mere,apoi crema de branza.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50-55 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise