Tarta cu mere si budinca de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si budinca de vanilie

Ingrediente

  • Blat de tarta:
  • * 250 g faina
  • * 1/2 plic praf de copt
  • * 140 g zahar
  • * un ou
  • * 140 g unt
  • * un varf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • * aproximativ 1 kg de mere
  • * 4 linguri de zahar (dupa gust)
  • * scortisoara (dupa gust)
  • * putina esenta de vanilie.
  • Crema:
  • * 2 plicuri budinca de vanilie
  • * 400 ml lapte
  • * zahar cat se cere la budinca

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat am framantat un aluat, pe care l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 30 min. (l-am lasat mai mult pentru ca m-am ocupat de mere si budinca)

In acest timp am curatat si taiat marunt merele. Le-am calit cu zahar, scortisoara si esenta de vanilie.

Cele doua plicuri de budinca le-am preparat cu 800 ml de lapte si 4 linguri de zahar.

Forma de tort rotunda am tapetat-o cu hartie de copt, am asezat in ea aluatul scos de la frigider si intins cu mainile in tava astfel incat sa imbrace putin si marginile formei.

Am dat blatul de tarta la cuptor pentru 15 minute.

Apoi am pus merele calite, budinca de vanilie si am dat la cuptor pentru 45 de minute.

Din cand in cand se verifica sa nu se arda deasupra.

Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise