autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Tarta cu mere si crema de vanilie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Aluatul, , 350 g faina, 250 g unt, 100 g zahar tos, un pachet zahar vanilat, 4 galbenusuri, o prize sare, , Crema de vanilie, 600 ml lapte dulce, 4 oua, 3 linguri amidon de porumb, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g zahar, , Pentru ornare, , 4 mere mari, 3 linguri zeama de lamaie, 25 g unt topit, 5 linguri gem de caise sau piersici (de preferat jeleu)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas se face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.
Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute.
Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 29 cm.
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Se mai lasa forma la frigider pentru 15 minute.Apoi se acopera aluatul cu o hirtie de copt si se presara peste aceasta boabe de fasole uscata .
Se baga tava in cuptorul preancazit la 180gC,primele 20 de minute fara a deschide usa cuptorului, apoi se indeparteza foia cu boabele si se mai coace inca 10 minute.
In timp ce aluatul se coace se pregateste crema.

Crema de vanilie:
Se pune la foc 500 ml lapte sa fiarba.
Se bat ouale intregi cu zaharul,sarea si zaharul vanilat,bine de tot.Apoi se adauga amidonul si cate putin din laptele pastrat 100ml,amestecand continuu,cu grija sa nu se formeze cocoloase.(folositi mixerul)Apoi se toarna in fir subtire in laptele de pe foc si se amesteca pana ce crema se ingroasa,Se lasa sa se raceasca.

\\
Se curata 4 mere mari, se taie in 2 apoi se inmoaie in suc de lamiie. Se taie felii subtiri.
Peste aluatul rece se intinde crema de vanilie. Peste crema se aseaza feliutele de mere, se ung cu unt topit si se da tarta la cuptor pina cind se rumenesc merele.
Se scoate si se unge cu marmelada de caise (incalzita in prealabil).Apoi cine doreste poate pune si Tort-Gelee,eu am pus.Si am decorat si cu afine.
Se poate servi cu sos de vanilie sau caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu crema de vanilie si mere

Tarta cu crema de vanilie si mere

Participand la Festivalul blogurilor Gustoase, am...tras cu ochiul si prin alte bloguri. Calatorind

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Savarine

Savarine

Blat Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Delicioasa!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Foarte bună! Gustoasă!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluatul
  • 350 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g zahar tos
  • un pachet zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • o prize sare
  • Crema de vanilie
  • 600 ml lapte dulce
  • 4 oua
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • Pentru ornare
  • 4 mere mari
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 25 g unt topit
  • 5 linguri gem de caise sau piersici (de preferat jeleu)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

vera (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu nuca de cocos