Ingrediente
Aluat, 125 gr unt, 1 ou, 200 gr faina, 1 lingura zahar, un varf de cutit sare, coaja de la 1/2 lamaie, 1/2 lingurita bicarbonat, 3 linguri apa rece, Umplutura:, 5 linguri gem de prune, 1 lingura gris, 4 mere, 1 lingura zahar, o lingurita rasa scortisoara, Pentru uns: o lingurita un topit si un plic zahar vanilat
Dificultate: Medie | Timp: 2h 20 min
5 voturi
Mod de preparare
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte. Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 1-2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Ungem tava cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu mana pe margini.
Ungem apoi aluatul cu gem si presaram o lingura de gris. Merele spalate si curatate le taiem felii si le asezam de jur imprejur. Peste mere presaram o lingura de zahar si scortisoara.
Din aluatul pus deoparte decupam inimioare (sau orice alte forme doriti) pe care le asezam peste mere.
Inimioarele le ungem cu unt topit si presaram zaharul vanilat.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi feliem si servim.