autor:

Timea

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu mere si gem de prune

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2013

Ingrediente
Aluat, 125 gr unt, 1 ou, 200 gr faina, 1 lingura zahar, un varf de cutit sare, coaja de la 1/2 lamaie, 1/2 lingurita bicarbonat, 3 linguri apa rece, Umplutura:, 5 linguri gem de prune, 1 lingura gris, 4 mere, 1 lingura zahar, o lingurita rasa scortisoara, Pentru uns: o lingurita un topit si un plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte. Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 1-2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Ungem tava cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu mana pe margini.
Ungem apoi aluatul cu gem si presaram o lingura de gris. Merele spalate si curatate le taiem felii si le asezam de jur imprejur. Peste mere presaram o lingura de zahar si scortisoara.
Din aluatul pus deoparte decupam inimioare (sau orice alte forme doriti) pe care le asezam peste mere.
Inimioarele le ungem cu unt topit si presaram zaharul vanilat.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi feliem si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com Eu am facut blat de tort! Se

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 24 octombrie 2014

    Delicioasa si rapida!

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 5 linguri gem de prune
  • 1 lingura gris
  • 4 mere
  • 1 lingura zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
  • Pentru uns: o lingurita un topit si un plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu dovleac si kiwi