autor:

Varadi Silvia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

TARTA CU MERE SI MANGO

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 350g faina, 170 g zahar, 200g margarina Rama, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare, 1 forma de tarta(diametru de 34 cm), Pentru umplutura:, 3 mere mai acrisoare(eu am folosit Golden,raman intregi), 1 mango(nu foarte copt), 1 plic zahar vanilat, 100g zahar, zeama de la 1 lamaie, scortisoara(dupa gust), 1 ou si 1 galbenus, 2 linguri amidon, 70 g zahar, 300ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie., Pentru garnitura-Sos caramel:, 1 cana zahar(200g), 60g unt, 200ml frisca lichida(eu am folosit La Dorna)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga margarina taiata cubulete si se amesteca,se adauga oul si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute.Intre timp pregatim umplutura.
Merele se taie in 4,se curata de seminte(nu este nevoie sa curatam si coaja)apoi se taie feliute,se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze,se curata mango de coaja,se taie felii si apoi in cubulete,se adauga peste mere,se pune vanilia,zaharul si scortisoara.Apoi facem crema de lapte: se freaca cu mixerul oul plus galbenusul cu 70 g zahar,pana isi dubleaza volumul,se adauga amidonul,vanilia si zeama de lamaie,iar la sfarsit se adauga laptele cate putin.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde in forma de tarta,unsa in prealabil.Se aseaza compozitia de mere si mango,peste care se toarna compozitia de lapte.Se presara putin zahar tos si se da la cuptorul incins(180 gC)timp de 30-40 de minute.
Cat timp tarta este in cuptor se face sosul caramel:
Intr-o craticioara se pune zaharul si se caramelizeaza la foc mic sa nu se arda,amestecand tot timpul.Cand s-a topit tot zahatul se pune untul amestecand mereu pana la omogenizare.Se toarna apoi frisca se se amesteca pana crema devine unitara.Se lasa la rece.Acest sos se poate pastra la frigider 1 luna.
Se serveste tarta cu sos caramel si inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU MERE SI MANGO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Turta dulce cu cacao

Turta dulce cu cacao

Se cerne faina impreuna cu condimentele, cacao si praful de copt. Se adauga untul taiat bucatele

5 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Am dat si eu acum peste reteta si m-am si apucat s-o fac. Combinatia mere - mango e grozava. Singura modificare a fost ca eu am pus unt in loc de margarina.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Foarte gustoasa! O bunatate.

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Silvia felicitari pt tarta !

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Precis este parfumata...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Foarte frumos!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Ft bine arata!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata bine si trebuie sa fie si foarte buna. O salvez si eu!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Foarte frumos. Am salvat reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Interesanta reteta. Am sa fac si eu, dar mai spre iarna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Arata senzational,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Multumesc,este prefarata in familia mea.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Arata bine Tarta cu mere si mango. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350g faina
  • 170 g zahar
  • 200g margarina Rama
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 forma de tarta(diametru de 34 cm)
  • Pentru umplutura:
  • 3 mere mai acrisoare(eu am folosit Golden,raman intregi)
  • 1 mango(nu foarte copt)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • scortisoara(dupa gust)
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 2 linguri amidon
  • 70 g zahar
  • 300ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Pentru garnitura-Sos caramel:
  • 1 cana zahar(200g)
  • 60g unt
  • 200ml frisca lichida(eu am folosit La Dorna)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa! O bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU CASCAVAL