autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu mere si pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 6 mere mici, , 3 pere mici, , zeama de la o lamaie, , 250 g aluat de foitaj (congelat), , 4 biscuiti, , 2 oua, , 250 g branza slaba de vaci, , 50 g zahar, , 1 plic zahar vanilat, , sare, , 50 g migdale taiate felii, , 1-2 linguri zahar pudra, , grasime pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele (ele ramanand intregi). Perele curatate de coaja se taie in doua si li se scot semintele si partea lemnoasa. Se pun pe foc 750 ml apa impreuna cu zeama de lamaie si cand clocotesc se introduc merele si perele si se lasa sa fiarba la foc potrivit 15, respectiv 10 minute, dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se intinde aluatul - decongelat - in forma de cerc, se imbraca o forma de tarta (diametrul 26 cm), se inteapa cu furculita din loc in loc si se presara peste el biscuitii sfaramati.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat si sarea si se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna umplutura peste aluat, se aseaza deasupra fructele si se presara migdalele taiate. Se coace tarta circa 35 de minute in cuptorul incins la 180ş, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere, nuci si pere

Tarta cu mere, nuci si pere

Am facut un aluat din faina, unt, zahar pudra,sare,coaja rasa de lamiie, apa rece si l-am dat la

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta elvetiana cu mere si pere

Tarta elvetiana cu mere si pere

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga untul la temperatura camerei, taiat

8 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 6 mere mici
  • 3 pere mici
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g aluat de foitaj (congelat)
  • 4 biscuiti
  • 2 oua
  • 250 g branza slaba de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • 50 g migdale taiate felii
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • grasime pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Amandine