autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu mere si pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 6 mere mici, , 3 pere mici, , zeama de la o lamaie, , 250 g aluat de foitaj (congelat), , 4 biscuiti, , 2 oua, , 250 g branza slaba de vaci, , 50 g zahar, , 1 plic zahar vanilat, , sare, , 50 g migdale taiate felii, , 1-2 linguri zahar pudra, , grasime pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele (ele ramanand intregi). Perele curatate de coaja se taie in doua si li se scot semintele si partea lemnoasa. Se pun pe foc 750 ml apa impreuna cu zeama de lamaie si cand clocotesc se introduc merele si perele si se lasa sa fiarba la foc potrivit 15, respectiv 10 minute, dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se intinde aluatul - decongelat - in forma de cerc, se imbraca o forma de tarta (diametrul 26 cm), se inteapa cu furculita din loc in loc si se presara peste el biscuitii sfaramati.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat si sarea si se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna umplutura peste aluat, se aseaza deasupra fructele si se presara migdalele taiate. Se coace tarta circa 35 de minute in cuptorul incins la 180ş, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu pere, mere si morcov

Tarta cu pere, mere si morcov

In bolul de la mixer punem faina, zahar, sarea, untul, galbenusul si apa. Si amestecam la viteza

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe  de toamna(mere, pere, struguri)

Tarta cu fructe de toamna(mere, pere, struguri)

La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai

22 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 6 mere mici
  • 3 pere mici
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g aluat de foitaj (congelat)
  • 4 biscuiti
  • 2 oua
  • 250 g branza slaba de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • 50 g migdale taiate felii
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • grasime pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema de ciocolata