autor:

Vekas

» » , Prajituri, Torturi

Tarta cu mere si struguri

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2006

Ingrediente
(8portii):Pentru aluat: 280gr. faina, 1/2 lingurita sare, 80gr. unt, 80gr. margarina, 125ml. apa foarte rece, Pentru umplutura: 2-3 mere mari coapte, 3linguri suc de portocale, coaja rasa de la o portocala, 250gr. boabe de struguri, 1lingura nuci zdrobite, 200gr. zahar tos, 100gr. zahar brun, 2 lingurite faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea, untul, margarina si apa, pana se obtine un aluat omogen. Apa se pune pana cand se obtine un aluat potrivit de tare. Se formeaza 2 bile din aluat , se acopera cu folie si se pun in frigider pentru 20 min.
Se pun sucul si coaja de portocala intr-o cratita. Se adauga merele curatate de coaja si samburi. Se pun strugurii, nucile, zaharul tos (mai putin 1lingurita), zaharul brun si faina. Se intinde o foaie cu grosimea de 3mm., de forma rotunda (cu diametrul de 23cm.), se captuseste cu ea forma de tarta, care in prealabil a fost tapetata cu hartie de copt. Peste foaie se pune amestecul de mere si struguri.
Se intinde cealalta foaie si cu o rotita zimtata se taie fasii de 2cm. latime. Cu aceste fasii se realizeaza un grilaj deasupra umpluturii cu mere. Fasiile se pun la distanta de 2,5cm. Se presara cu zaharul(1lingura) lasat deoparte. Se coace aproximativ 20-25 minute, la foc potrivit, pana cand este rumenita uniform.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe  de toamna(mere, pere, struguri)

Tarta cu fructe de toamna(mere, pere, struguri)

La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai

22 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (8portii):Pentru aluat: 280gr. faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 80gr. unt
  • 80gr. margarina
  • 125ml. apa foarte rece
  • Pentru umplutura: 2-3 mere mari coapte
  • 3linguri suc de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250gr. boabe de struguri
  • 1lingura nuci zdrobite
  • 200gr. zahar tos
  • 100gr. zahar brun
  • 2 lingurite faina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Pancakes Marocane-Baghrir