Se amesteca faina cu sarea, untul, margarina si apa, pana se obtine un aluat omogen. Apa se pune pana cand se obtine un aluat potrivit de tare. Se formeaza 2 bile din aluat , se acopera cu folie si se pun in frigider pentru 20 min.
Se pun sucul si coaja de portocala intr-o cratita. Se adauga merele curatate de coaja si samburi. Se pun strugurii, nucile, zaharul tos (mai putin 1lingurita), zaharul brun si faina. Se intinde o foaie cu grosimea de 3mm., de forma rotunda (cu diametrul de 23cm.), se captuseste cu ea forma de tarta, care in prealabil a fost tapetata cu hartie de copt. Peste foaie se pune amestecul de mere si struguri.
Se intinde cealalta foaie si cu o rotita zimtata se taie fasii de 2cm. latime. Cu aceste fasii se realizeaza un grilaj deasupra umpluturii cu mere. Fasiile se pun la distanta de 2,5cm. Se presara cu zaharul(1lingura) lasat deoparte. Se coace aproximativ 20-25 minute, la foc potrivit, pana cand este rumenita uniform.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii