Ingrediente
- 250 g faina, , - 1/2 plic praf de copt, , - 140 g zahar ( eu am pus cam 120 g ), , - un ou, , - 140 g unt, , - putina sare, , 1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara, , , Pt. crema:, , - 2 plicuri praf de budinca de vanilie, , - 400 ml sampanie sau vin alb, , - 400 ml lapte, , - zahar dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
4 voturi
Mod de preparare
O tava de tarta, de 26 , se unge si se imbraca cu foaia de aluat, inclusiv marginile.Se lipesc bine marginile sa nu cada la copt.
Se baga aluatul pentru 15 min la cuptor.Se scoate, se presara cu pesmet ( eu am facut pesmet din cateva piscoturi, se poate si din biscuiti ), se pun merele calite, crema de vanilie, si se baga la cuptor pentru aprox.45 min.
Se orneaza dupa preferinte.