autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu mure

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 200 g unt moale, , 100 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1/4 baton de vanilie (miezul razuit), , 270 g faina, , 30 g cacao., Pentru umplutura: 90 g frisca nebatuta, , 200 g ciocolata amaruie, , 4 linguri rachiu de fructe, , 750 g mure, , 1 lingura zahar pudra, , 100 g migdale taiate, , 250 g zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa 2 ore la rece. Se intinde pe planseta infainata (in forma de cerc, cu diametrul de 35 cm si grosimea de 1/2 cm), se imbraca cu el o forma de tort cu peretii detasabili (diametrul 30 cm) si se inteapa cu o furculita. Se coace 12-15 minute, acoperit cu hartie si un strat de fasole uscata. Se indeparteaza hartia si boabele si se mai da 8 minute la cuptor.
Se pune frisca la fiert si cand da in clocot, se topeste in ea ciocolata rupta bucatele. Se lasa sa se raceasca, se incorporeaza rachiul si se toarna crema peste aluatul copt. Se tine o ora la rece, se pun murele peste crema si se presara cu zahar pudra.
Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se pun migdalele taiate, se presara cu zahar si se lasa sa se caramelizeze circa 8 minute in cuptorul incins la 220°. Se scot din cuptor si, dupa ce s-au racit, se rup bucati si se infig in crema de jur imprejurul tartei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mure si afine

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mure si crema de branza

Tarta cu mure si crema de branza

Cantitatile acestea sunt pentru o tava mica, cu diametrul de 28 cm. Se aduce untul la temperatura

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 200 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/4 baton de vanilie (miezul razuit)
  • 270 g faina
  • 30 g cacao.
  • Pentru umplutura: 90 g frisca nebatuta
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri rachiu de fructe
  • 750 g mure
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 g migdale taiate
  • 250 g zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura "Afinutza"