Tarta cu mure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 200 g unt moale,
  • 100 g zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1/4 baton de vanilie (miezul razuit),
  • 270 g faina,
  • 30 g cacao.
  • Pentru umplutura: 90 g frisca nebatuta,
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 4 linguri rachiu de fructe,
  • 750 g mure,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 100 g migdale taiate,
  • 250 g zahar tos.

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa 2 ore la rece. Se intinde pe planseta infainata (in forma de cerc, cu diametrul de 35 cm si grosimea de 1/2 cm), se imbraca cu el o forma de tort cu peretii detasabili (diametrul 30 cm) si se inteapa cu o furculita. Se coace 12-15 minute, acoperit cu hartie si un strat de fasole uscata. Se indeparteaza hartia si boabele si se mai da 8 minute la cuptor.

Se pune frisca la fiert si cand da in clocot, se topeste in ea ciocolata rupta bucatele. Se lasa sa se raceasca, se incorporeaza rachiul si se toarna crema peste aluatul copt. Se tine o ora la rece, se pun murele peste crema si se presara cu zahar pudra.

Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se pun migdalele taiate, se presara cu zahar si se lasa sa se caramelizeze circa 8 minute in cuptorul incins la 220°. Se scot din cuptor si, dupa ce s-au racit, se rup bucati si se infig in crema de jur imprejurul tartei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise