Tarta cu mure

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. aluat pentru foitaj (cumparat congelat din magazine)
  • 200 gr. mure
  • 100 gr. glucoza lichida
  • 3 oua mari
  • 300 ml frisca lichida
  • 75 gr. migdale
  • macinate
  • zahar pudra (pt. presarat)

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la semnul 4/180 gC (foc mare). Se intinde aluatul intr-o forma de copt, rotunda (cu diametrul de 20 cm). Se da la frigider timp de 20 min., se scoate si se aseaza deasupra hirtie pergament si o mina de boabe crude de mazare, pentru ca aluatul sa nu se stringa la copt. Se da apoi la cuptor timp de 10-15 min. Se scoate din cuptor, apoi se indeparteaza mazarea si hirtia. Se pune glucoza intr-un vas, pe foc si se incalzeste usor. Se micsoreaza temperatura cuptorului la semnul 2/150 gC. Se bat ouale cu frisca; se incorporeaza migdalele si glucoza. Se presara uniform murele pe foaia de aluat si se toarna deasupra crema de ou. Se da la cuptor timp de 30 minute, apoi se scoate din cuptor si din forma si se lasa sa se raceasca. Se presara deasupra zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise