autor:

Nagy Florin

» » Dulciuri diverse

Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Autor: Nagy Florin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nagy Florin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2011

Ingrediente
250g foietaj, 20g unt, 1 cană şi jumătate de nucă de cocos, 500ml lapte, 2 linguri făină, 50g zahăr, 1 ou, 1 plic zahăr vanilat, coaja de la o portocală.

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se întinde de 3mm şi se pune într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se coace timp de 15-20 minute la temperatura de 180 grade C.
Între timp se încălzeşte laptele la foc mic, se adaugă făina amestecând bine. Se adaugă zahărul, nuca de cocos, oul bătut bine, zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se amestecă bine.
Se lasă pe foc mic, amestecând frecvent timp de 15 minute până ce compoziţia se îngroaşă.
Tarta se scoate din cuptor, se reglează temperatura la 160 grade C. Se pune crema pregătită peste şi se mai coace timp de 10 minute.
Dacă nu vă place coaja de portocale puteţi să o înlocuiţi cu 2 linguri de nucă!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu nucă de cocos şi portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit! Cuptorul îl aprindeţi

5 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Placinta rustica cu struguri

Placinta rustica cu struguri

Se pune intr-un vas faina,drojdia dizolvata cu putin lapte cald,oul batut cu sare si zahar,iaurt,lapte,se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

1 vot

Ingrediente

  • 250g foietaj
  • 20g unt
  • 1 cană şi jumătate de nucă de cocos
  • 500ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 50g zahăr
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja de la o portocală.

Raporteaza reteta

Retete
de Nagy Florin
Bile de cocos cu ciocolată

Bile de cocos cu ciocolată

Într-un bol se amesteca tóate ingredientele, mai puţin ciocolata, după care se formează o pastă

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lapte de cocos

Chec cu lapte de cocos

Se preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Unge o formă de chec cu unt şi presară puţină făină

2 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Chec cu mere caramelizate

Chec cu mere caramelizate

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră.

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Pudding racoros de lamaie