Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri. Apoi se adauga zaharul, smantana si galbenusurile.
Aluatul rezultat se intinde pe o suprafata presarata cu faina, de forma tavii. Eu am pus intr-o tava maaareee. Se baga la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara umplutura: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina, cacao, coaja de lamaie si nucile macinate putin cate putin cu ajutorul unei linguri.
Blatul racit se unge cu gemul si apoi se toarna bezeaua cu nuci.
Se baga in cuptorul preincalzit pana cand este gata.
Se lasa sa se raceasca,se taie si se mananca :)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii