tarta cu orez

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 g orez
  • 400 ml lapte
  • 200 g frisca
  • 1 mana stafide
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de rom
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri marmelada de caise.

Mod de preparare

Lasi stafidele in esenta de rom pentru 30 de minute. Prepari o coca din faina, zahar unt, 1 ou, un praf de sare si o lasi ss se odihneascs 2 ore. Speli orezul si-l fierbi cu laptele si vanilia timp de 25 de minute.

Adaugi apoi putina sare, 3 linguri pline cu zahar, oul batut, frisca, stafidele inmuiate cu romul si dupa ce s-a racit, pui albusurile batute spuma.

Intinzi coca intr-o formă de tarta, pui compozitia de orez, o stropesti cu unt topit, o pudrezi cu zahar si o dai la foc potrivit jumatate de ora. După ce s-a copt, ungi tarta cu marmelada de caise si o tai felii. E buna si calda, si rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise