Tarta cu pere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu pere

Ingrediente

  • -4 oua
  • -250 g zahar
  • -50 g unt topit
  • -150 ml ulei
  • -150 gr iaurt
  • -350 gr faina
  • -5 lingurite praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -6 pere mijlocii decojite
  • -zeama de lamaie
  • -esenta de vanilie
  • -zahar pudra

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus apoi se mixeaza albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar, dupa care se adauga pe rand cele 5 galbenusuri si esenta de vanilie, sarea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen.

Peste ouale cu zahar adaugam treptat, untul topit, uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.

Prajitura o vom coace intr-un vas yena imbracat in hartie de copt si uns in prealabil cu ulei sau unt.

Eu am folosit un vas yena rotund cu diametrul de 28 cm, care a fost foarte potrivit.

Perele, dupa ce au fost decojite le vom taia felii, nu prea groase si le vom stropi cu zeama de lamaie ca sa nu-si schimbe culoarea.

Punem jumatate din compozitie, apoi presaram jumatate din cantitatea de pere, apoi restul de compozitiei si restul de pere.

Vom incalzi cuptorul la 180 de grade apoi vom introduce tarta pe care o vom lasa la copt cca.40 de minute, dar inainte de a o scoate din cuptor vom face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care o rasturnam pe o farfurie plata si o pudram cu zahar.

Putem inlocui perele cu alte fructe de sezon!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise