Se separa albusul de galbenus apoi se mixeaza albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar, dupa care se adauga pe rand cele 5 galbenusuri si esenta de vanilie, sarea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen.
Peste ouale cu zahar adaugam treptat, untul topit, uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.
Prajitura o vom coace intr-un vas yena imbracat in hartie de copt si uns in prealabil cu ulei sau unt.
Eu am folosit un vas yena rotund cu diametrul de 28 cm, care a fost foarte potrivit.
Perele, dupa ce au fost decojite le vom taia felii, nu prea groase si le vom stropi cu zeama de lamaie ca sa nu-si schimbe culoarea.
Punem jumatate din compozitie, apoi presaram jumatate din cantitatea de pere, apoi restul de compozitiei si restul de pere.
Vom incalzi cuptorul la 180 de grade apoi vom introduce tarta pe care o vom lasa la copt cca.40 de minute, dar inainte de a o scoate din cuptor vom face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca bine dupa care o rasturnam pe o farfurie plata si o pudram cu zahar.
Putem inlocui perele cu alte fructe de sezon!
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii