autor:

tania

» » Prajituri

Tarta cu pere

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 octombrie 2015

Ingrediente
-4 oua, -250 g zahar, -50 g unt topit, -150 ml ulei, -150 gr iaurt, -350 gr faina, -5 lingurite praf de copt, -1 praf de sare, -6 pere mijlocii decojite, -zeama de lamaie, -esenta de vanilie, -zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus apoi se mixeaza albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar, dupa care se adauga pe rand cele 5 galbenusuri si esenta de vanilie, sarea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen.
Peste ouale cu zahar adaugam treptat, untul topit, uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.
Prajitura o vom coace intr-un vas yena imbracat in hartie de copt si uns in prealabil cu ulei sau unt.
Eu am folosit un vas yena rotund cu diametrul de 28 cm, care a fost foarte potrivit.
Perele, dupa ce au fost decojite le vom taia felii, nu prea groase si le vom stropi cu zeama de lamaie ca sa nu-si schimbe culoarea.
Punem jumatate din compozitie, apoi presaram jumatate din cantitatea de pere, apoi restul de compozitiei si restul de pere.
Vom incalzi cuptorul la 180 de grade apoi vom introduce tarta pe care o vom lasa la copt cca.40 de minute, dar inainte de a o scoate din cuptor vom face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca bine dupa care o rasturnam pe o farfurie plata si o pudram cu zahar.
Putem inlocui perele cu alte fructe de sezon!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta elvetiana cu mere si pere

Tarta elvetiana cu mere si pere

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga untul la temperatura camerei, taiat

8 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu pere

Tarta cu pere

Aluatul: Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -4 oua
  • -250 g zahar
  • -50 g unt topit
  • -150 ml ulei
  • -150 gr iaurt
  • -350 gr faina
  • -5 lingurite praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -6 pere mijlocii decojite
  • -zeama de lamaie
  • -esenta de vanilie
  • -zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Praji cu spuma