autor:

strumfii bucatari

» » Dulciuri diverse

Tarta cu pere, mere si morcov

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 1 si 1/2 cana faina, 2 linguri zahar, Putina sare, 8 linguri unt (200 gr) + inca putin pentru tava, 1 galbenus, 2-3 linguri apa, 3 pere, 3 mere, 1 morcov, Crusta:, 3/4 cana zahar, 2 linguri unt, 2 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

In bolul de la mixer punem faina, zahar, sarea, untul, galbenusul si apa. Si amestecam la viteza medie pana devine un aluat omogen. Acest aluat il facem o minge il invelim cu membrana alimentara si punem la frigider 30 de minute. Curatam fructele si le punem in bol. Le taiem pe jumatate si le scoatem samburii. Apoi le taiem felii subtiri (eu le am calit putin ca asa ne place mai mult) Scoatem aluatul din frigider si punem pe o hartie de copt o intindem usor cu mana dupa care o acoperim cu alta hartie de copt si o intindem cu sucitorul, foaie subtire. Ungem tartiera (26 cm) cu unt, luam prima hartie si punem aluatul in tava, apasam cu mana sa se lipeasca pe tartiera (si pe peretii tavii). Apoi incet incet luam si a doua hartie. Cu un cutit dintat taiem plusul de aluat. Punem feliile de fruct de jur imprejur. Preincalzim cuptorul la 170 de grade

Pregatim crusta

Intr un bol punem zaharul, untul si faina. Amestecam cu mana pana se omogenizeaza. O sa fie multe bucatele, nu i problema asa trebuie sa fie. Aceste bucatele le puneti peste fructePunem in cuptor si coacem 50 minute. Dupa ce s a rumenit o scoatem din cuptor si o lasam 30 de minute sa se raceasca dupa care o taiem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere, mere si morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă cu gutui

Tartă cu gutui

Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Dulciuri diverse
Biscuiti pentru Craciun

Biscuiti pentru Craciun

Preparam aluatul din ingredientele mentionate si il intindem in foi.Cu ajutorul formelor taiem diferite

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 2 linguri zahar
  • Putina sare
  • 8 linguri unt (200 gr) + inca putin pentru tava
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri apa
  • 3 pere
  • 3 mere
  • 1 morcov
  • Crusta:
  • 3/4 cana zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra