autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Tarta cu pere si amaretti

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
Biscuitele:, 200g faina, 100g unt, 80g zahar farin, 2 galbenusuri, un praf de sare, Umplutura:, -4 pere mici, -50 g stafide, 80g unt, 150g amaretti, 3 linguri de amaretto sau marsala, 70g zahar farin, scortisoara, coaja de la o lamaie rasa, 30g migdale

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

pregatim pasta pt biscuite in robotul de bucatarie sau la mana ,amestecand faina cu untul taiat cuburi dar rece,adaugam zaharul si galbenusurile de ou;Incercati sa pregatiti cat mai rapid posibil pasta,amestecand pana va rezulta o coca moale pe care o vom lasa in frigider timp de 30 minute;
Inmuiem stafidele in marsala sau amaretto,spalam si curatam perele de cotoare si respectiv de coaja,si le taiem felii mai subtiri,topim untul 50g la microunde ,amestecam untul cu perele,coaja de lamaie rasa stafidele si lingurita de scortisoara ,omogenizam totul;Faramitam amaretti si ii dam deoparte;Scoatem coca din frigider si o intindem intredoua foi de hartie,deorece este putin lipicioasa si in modul acesta vom accelera intinderea acesteia,o asezam intr-o tava de tarte,iar deasupra turnam compozitia de pere,urmata de amaretti sfaramitati,iar ultimul strat obtinut prin macinarea migdalelor in robot cu unt si zahar farin cam 50g din toata cantitatea,ve-ti obtine un amestec faramicios,pe care il vom intinde pe suprafata tartei;
Introducem tarta in cuptorul cald180°C timp de 25-30 minute;iar dupa racire vom decora cu zahar farin! pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si amaretti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersicute

Piersicute

Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful

1 vot    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

Mod de preparare clatite: Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele

4 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Cred ca este tare aromata.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Cred ca e foarte gustoasa

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Biscuitele:
  • 200g faina
  • 100g unt
  • 80g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • -4 pere mici
  • -50 g stafide
  • 80g unt
  • 150g amaretti
  • 3 linguri de amaretto sau marsala
  • 70g zahar farin
  • scortisoara
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 30g migdale

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Cred ca este tare aromata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Clatite de post