pregatim pasta pt biscuite in robotul de bucatarie sau la mana ,amestecand faina cu untul taiat cuburi dar rece,adaugam zaharul si galbenusurile de ou;Incercati sa pregatiti cat mai rapid posibil pasta,amestecand pana va rezulta o coca moale pe care o vom lasa in frigider timp de 30 minute;
Inmuiem stafidele in marsala sau amaretto,spalam si curatam perele de cotoare si respectiv de coaja,si le taiem felii mai subtiri,topim untul 50g la microunde ,amestecam untul cu perele,coaja de lamaie rasa stafidele si lingurita de scortisoara ,omogenizam totul;Faramitam amaretti si ii dam deoparte;Scoatem coca din frigider si o intindem intredoua foi de hartie,deorece este putin lipicioasa si in modul acesta vom accelera intinderea acesteia,o asezam intr-o tava de tarte,iar deasupra turnam compozitia de pere,urmata de amaretti sfaramitati,iar ultimul strat obtinut prin macinarea migdalelor in robot cu unt si zahar farin cam 50g din toata cantitatea,ve-ti obtine un amestec faramicios,pe care il vom intinde pe suprafata tartei;
Introducem tarta in cuptorul cald180°C timp de 25-30 minute;iar dupa racire vom decora cu zahar farin! pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii