autor:

Timea

» » Prajituri

Tarta cu pere si budinca de vanilie

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru blat, - 4 oua, - 8 linguri zahar - aprox 150 gr, - 14 linguri faina - aprox 250 gr, - 1/2 cana lapte, - 1/2 cana ulei, - 1 lingurita praf de copt, - 1 plic zahar vanilat, Umplutura, - 1 plic budinca de vanilie, - 400 ml lapte, - 3 linguri zahar, - 3-4 pere coapte, - 1 plic zahar vanilat, - 1 lingurita praf de scortisoara, - Zahar pudra pt pudrat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.

Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosinfu-ne de o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Punem compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Budinca o punem peste blat din loc in loc. Putem folosi un pos sau o punguta apasand usor sa ntre un pic budinca in blat.
Peste budinca de jur imprejur asezam felii de pere. Presaram peste fructe un pliculet de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara apoi dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    Delicioasa!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

    Foarte apetisanta!*****

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

    Lia cu drag te servesc.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

      Imi place ! pot sa ma servesc ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar - aprox 150 gr
  • - 14 linguri faina - aprox 250 gr
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • - 1 plic budinca de vanilie
  • - 400 ml lapte
  • - 3 linguri zahar
  • - 3-4 pere coapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 lingurita praf de scortisoara
  • - Zahar pudra pt pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

26 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Delicioasa!!!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata