Tarta cu pere si budinca de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu pere si budinca de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar - aprox 150 gr
  • - 14 linguri faina - aprox 250 gr
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • - 1 plic budinca de vanilie
  • - 400 ml lapte
  • - 3 linguri zahar
  • - 3-4 pere coapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 lingurita praf de scortisoara
  • - Zahar pudra pt pudrat.

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.

Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosinfu-ne de o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Punem compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.

Budinca o punem peste blat din loc in loc. Putem folosi un pos sau o punguta apasand usor sa ntre un pic budinca in blat.

Peste budinca de jur imprejur asezam felii de pere. Presaram peste fructe un pliculet de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara apoi dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise