autor:

www.Reteta-Video.ro

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Mancaruri cu peste

Tarta cu peste afumat (sprot) si masline

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Ingrediente
un pachet de aluat pentru foietaj (400-450 gr.), 150 gr. de sprot afumat, 150 gr. de masline fara samburi, 2 cepe curatate si spalate, 2 ardei curatati si spalati, 6-7 catei mici de usturoi curatati si spalati, 4 linguri de pasta de tomate, 3 linguri de ulei, busuioc maruntit, sare, piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa. Taiem ardeiul in cuburi mici. Maruntim pestele, dar pastram cateva bucati pentru a decora tarta. Zdrobim usturoiul.



Incalzim cuptorul si pregatim aragazul. Pregatim o tigaie in care punem 2 linguri de ulei. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand ceapa devine transparenta. Punem pasta de tomate. Amestecam si lasam totul sa fiarba pana cand sosul scade.



Adaugam ardeiul, maslinele (pastram cateva pentru ornat!), sprotul afumat maruntit si amestecam. Calim timp de 4 minute. Punem usturoiul zdrobit. Adaugam busuiocul. Condimentam cu sare si piper macint.



Omogenizam si calim timp de 1 minut. Inchidem aragazul si lasam compozitia sa se racoreasca



Pregatim o forma pentru tarta, in care punem o lingura de ulei si o intindem uniform. Asezam aluatul in forma pregatita, pe toata suprafata acesteia, ridicandu-l si pe margini.



Rasturnam peste aluat compozitia pentru umplutura si o distribuim uniform. Deasupra punem masline pastrate si bucatile de sprot afumat.



Taiem marginile de aluat in exces, la limita superioara a formei. Din aluatul taiat de pe margini facem fasii pe care le aranjam deasupra tartei.

Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 30 de minute.



Cand tarta este aurie deasupra, o scoatem din cuptor. Servim calduta.



Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/tarta-cu-sprot-peste-si-masline.html



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste afumat (sprot) si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • un pachet de aluat pentru foietaj (400-450 gr.)
  • 150 gr. de sprot afumat
  • 150 gr. de masline fara samburi
  • 2 cepe curatate si spalate
  • 2 ardei curatati si spalati
  • 6-7 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 4 linguri de pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • busuioc maruntit
  • sare
  • piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

38 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman