autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 350 gr faina, 200 ml apa calduta, 15 gr drojdie, 1 lingurita zahar, sare, 3 linguri ulei, Umplutura:, 500 gr sardine in sos tomat, 150 gr boabe de porumb, 1 dovlecel mic, 1 gogosar, 1 lingurita rozmarin uscat, piper, 5-6 linguri parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final incorporam si uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 35-40 de minute.
Umplutura:
Scoatem sardinele din conserva cu tot cu sosul tomat si cu multa atentie ii scoatem oasele, la mine sardinele au fost ceva mai maricele asa ca nu a fost foarte greu sa le curat. Le sfaramam putin cu furculita.
Dovlecelul il spalam, il taiem rondele, gogosarul il spalam, il taiem felii rotunde si scuturam semintele.
Luam aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.
Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, o asezam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tapetam si pe margini cu aluat, iar surplusul il indepartam.
Intepam aluatul cu furculita, punem cam jumatate din peste.
Asezam rondele de dovlecel, presaram porumbul, apoi feliile de gogosar.
Punem restul de peste uniform, presaram piper, rozmarin iar la final parmezanul ras.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem sa se raceasca putin si se poate servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste, dovlecel si porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu somon fume si branza feta

Tarta cu somon fume si branza feta

Incalziti laptele impreuna un untul. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama

2 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Rulada de legume

Rulada de legume

Legumele se spala. Se pune 1-2 lingurite cu ulei intr-o tigaie. Se lasa se incinga uleiul. Apoi se

2 voturi    0 comentarii
60h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 200 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 gr sardine in sos tomat
  • 150 gr boabe de porumb
  • 1 dovlecel mic
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • piper
  • 5-6 linguri parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Guacamole si cartofi copti