Tarta cu peste si andive

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 suluri aluat de foitaj,
  • 500 g fileuri de salau,
  • 6 andive,
  • 50 g unt,
  • 200 ml smantana,
  • 2 oua intregi + 1 galbenus,
  • 1/2 lamaie,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • sare,
  • piper alb.

Mod de preparare

Spalati andivele, stergeti-le si taiati-le fin. Incingeti untul intr-o tigaie, puneti in ea andivele si un firicel de zeama de lamaie si lasati-le sa fiarba incet, cu capac, circa 5 minute. Adaugati smantana si zaharul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba inca 10 minute, descoperite.

Incingeti cuptorul la 210°C.

Intindeti o foaie de aluat, imbracati cu ea o forma rotunda de tarta (diametrul: 26 cm) si intepati aluatul cu furculita din loc in loc.

Taiati pestele lamele si asezati-l peste aluat.

Bateti cele 2 oua intregi intr-un bol, incorporati-le in andivele caldute si turnati andivele peste lamelele de peste.

Intindeti si a doua foaie, acoperiti cu ea umplutura si apasati cu degetele - de jur imprejurul formei - marginile celor doua foi, in asa fel incat sa se lipeasca bine. Faceti o gaura la mijlocul tartei si introduceti in ea un sul mic de carton subtire, ca sa iasa vaporii. Ungeti tarta cu galbenusul ramas si dati-o 25 de minute la cuptor.

Serviti-o fierbinte, cu o garnitura de salata verde, peste care presarati si cativa samburi de nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise