autor:

gicuta

» » Aperitive

Tarta cu piept de pui si ciuperci

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2015

Ingrediente
Blat:, 250 gr faina, 125 gr unt, 1 galbenus, 1 lingura smantana, un praf de sare, Umputura:, 300 g piept de pui, 300 g ciuperci, 200 g cascaval, 200 ml smantana, 3 oua + 1 albus, 1/2 ardei gras rosu si verde, o ceapa, sare, piper, 3linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Preparare
Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul(albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem un aluat omogen.Impachetam aluatul in folie alimentara si il punem in frigider timp de 30 minute .
In acest timp tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem ardeiul si ciupercile taiate cubulete si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul lasat.Dam deoparte si lasam la racit.
Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, punem amestecul de ciuperci si piept de pui iar deasupra turnam ouale batute cu smantana sare si piper. Radem cascavalul si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana tarta se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Salata de conopida

Salata de conopida

Conopida se spala si se lasa pret de cateva minute in apa clocotita, cu putina sare. Dupa ce s-a

2 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2015

    Ma bucur ca ti-a placut Carmen!

  • Fara foto

    Carmen Diaconescu , 31 august 2015

    Am facut aceasta reteta ieri 30 aug2015,a iesit o bunatate.o reteta raoida si de nota 10.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • un praf de sare
  • Umputura:
  • 300 g piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 200 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua + 1 albus
  • 1/2 ardei gras rosu si verde
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 3linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
gicuta

gicuta (Chef de cuisine)

Ma bucur ca ti-a placut Carmen!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci umplute