Tarta cu piept de pui si ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • un praf de sare
  • Umputura:
  • 300 g piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 200 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua + 1 albus
  • 1/2 ardei gras rosu si verde
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 3linguri ulei de masline

Mod de preparare

Preparare

Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul(albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem un aluat omogen.Impachetam aluatul in folie alimentara si il punem in frigider timp de 30 minute .

In acest timp tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem ardeiul si ciupercile taiate cubulete si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul lasat.Dam deoparte si lasam la racit.

Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, punem amestecul de ciuperci si piept de pui iar deasupra turnam ouale batute cu smantana sare si piper. Radem cascavalul si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana tarta se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura