autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Preparati sosul: taiati marunt 1 file de ansoa si maslinele si puneti-le intr-un Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene, , 4 linguri miere lichida, , 6 linguri pudra de migdale (migdale macinate), , 1 lingura ulei de masline., Pentru aluat: 250 g faina + 1 lingura, , 75 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 lamaie, , 10 cl ulei de masline,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Spalati lamaia, stergeti-o si radeti-i coaja pe razatoarea mica.
Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita la mijloc si adaugati zaharul, uleiul, oul, coaja rasa de lamaie si 1 varf de cutit de sare. Amestecati ingredientele cu varful degetelor pana ce obtineti un aluat omogen, incercand sa-l framantati cat mai putin posibil. Faceti o sfera, inveliti-o in folie de plastic si lasati-o sa stea la rece o ora.
Incingeti cuptorul la 210gr.. Opariti piersicile pentru a le curata mai usor de pielita, indepartati samburii si taiati-le in sferturi.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el o forma de tarta, intepati-l din loc in loc cu furculita, presarati peste el migdalele macinate. Asezati apoi feliile de piersica, turnati peste ele mierea, stropiti-le cu putin ulei (1 lingura) si dati tarta 30 de minute la cuptorul incins. Serviti-o calduta sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TARTA CU PIERSICI SI PRUNE

TARTA CU PIERSICI SI PRUNE

Bati galbenusele cu zaharul,adaugi laptele, uleiul, smantana,faina,aromele,praful de copt,apa, faina,

3 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru. Pentru aluat, amesteca

38 voturi    10 comentarii
45 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Preparati sosul: taiati marunt 1 file de ansoa si maslinele si puneti-le intr-un Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene
  • 4 linguri miere lichida
  • 6 linguri pudra de migdale (migdale macinate)
  • 1 lingura ulei de masline.
  • Pentru aluat: 250 g faina + 1 lingura
  • 75 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 10 cl ulei de masline,
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Choux, ecler cu crema de ciocolata