Aluatul - Spalati lamaia, stergeti-o si radeti-i coaja pe razatoarea mica.
Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita la mijloc si adaugati zaharul, uleiul, oul, coaja rasa de lamaie si 1 varf de cutit de sare. Amestecati ingredientele cu varful degetelor pana ce obtineti un aluat omogen, incercand sa-l framantati cat mai putin posibil. Faceti o sfera, inveliti-o in folie de plastic si lasati-o sa stea la rece o ora.
Incingeti cuptorul la 210gr.. Opariti piersicile pentru a le curata mai usor de pielita, indepartati samburii si taiati-le in sferturi.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el o forma de tarta, intepati-l din loc in loc cu furculita, presarati peste el migdalele macinate. Asezati apoi feliile de piersica, turnati peste ele mierea, stropiti-le cu putin ulei (1 lingura) si dati tarta 30 de minute la cuptorul incins. Serviti-o calduta sau la temperatura camerei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii