autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Preparati sosul: taiati marunt 1 file de ansoa si maslinele si puneti-le intr-un Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene, , 4 linguri miere lichida, , 6 linguri pudra de migdale (migdale macinate), , 1 lingura ulei de masline., Pentru aluat: 250 g faina + 1 lingura, , 75 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 lamaie, , 10 cl ulei de masline,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Spalati lamaia, stergeti-o si radeti-i coaja pe razatoarea mica.
Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita la mijloc si adaugati zaharul, uleiul, oul, coaja rasa de lamaie si 1 varf de cutit de sare. Amestecati ingredientele cu varful degetelor pana ce obtineti un aluat omogen, incercand sa-l framantati cat mai putin posibil. Faceti o sfera, inveliti-o in folie de plastic si lasati-o sa stea la rece o ora.
Incingeti cuptorul la 210gr.. Opariti piersicile pentru a le curata mai usor de pielita, indepartati samburii si taiati-le in sferturi.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el o forma de tarta, intepati-l din loc in loc cu furculita, presarati peste el migdalele macinate. Asezati apoi feliile de piersica, turnati peste ele mierea, stropiti-le cu putin ulei (1 lingura) si dati tarta 30 de minute la cuptorul incins. Serviti-o calduta sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta pufoasa cu piersici caramelizate

Tarta pufoasa cu piersici caramelizate

Curatam piersicile de coaja si le taiem in jumatati. Topim 200g zahar intr-o craticioara, la foc

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Preparati sosul: taiati marunt 1 file de ansoa si maslinele si puneti-le intr-un Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene
  • 4 linguri miere lichida
  • 6 linguri pudra de migdale (migdale macinate)
  • 1 lingura ulei de masline.
  • Pentru aluat: 250 g faina + 1 lingura
  • 75 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 10 cl ulei de masline,
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata