autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Preparati sosul: taiati marunt 1 file de ansoa si maslinele si puneti-le intr-un Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene, , 4 linguri miere lichida, , 6 linguri pudra de migdale (migdale macinate), , 1 lingura ulei de masline., Pentru aluat: 250 g faina + 1 lingura, , 75 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 lamaie, , 10 cl ulei de masline,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Spalati lamaia, stergeti-o si radeti-i coaja pe razatoarea mica.
Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita la mijloc si adaugati zaharul, uleiul, oul, coaja rasa de lamaie si 1 varf de cutit de sare. Amestecati ingredientele cu varful degetelor pana ce obtineti un aluat omogen, incercand sa-l framantati cat mai putin posibil. Faceti o sfera, inveliti-o in folie de plastic si lasati-o sa stea la rece o ora.
Incingeti cuptorul la 210gr.. Opariti piersicile pentru a le curata mai usor de pielita, indepartati samburii si taiati-le in sferturi.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el o forma de tarta, intepati-l din loc in loc cu furculita, presarati peste el migdalele macinate. Asezati apoi feliile de piersica, turnati peste ele mierea, stropiti-le cu putin ulei (1 lingura) si dati tarta 30 de minute la cuptorul incins. Serviti-o calduta sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul si

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Piersicile spalate se feliaza si se dau deoparte; Uoale,le batem bine cu zaharul pana devin o crema

5 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Preparati sosul: taiati marunt 1 file de ansoa si maslinele si puneti-le intr-un Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene
  • 4 linguri miere lichida
  • 6 linguri pudra de migdale (migdale macinate)
  • 1 lingura ulei de masline.
  • Pentru aluat: 250 g faina + 1 lingura
  • 75 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 10 cl ulei de masline,
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Scovergi