autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Preparati sosul: taiati marunt 1 file de ansoa si maslinele si puneti-le intr-un Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene, , 4 linguri miere lichida, , 6 linguri pudra de migdale (migdale macinate), , 1 lingura ulei de masline., Pentru aluat: 250 g faina + 1 lingura, , 75 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 lamaie, , 10 cl ulei de masline,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Spalati lamaia, stergeti-o si radeti-i coaja pe razatoarea mica.
Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita la mijloc si adaugati zaharul, uleiul, oul, coaja rasa de lamaie si 1 varf de cutit de sare. Amestecati ingredientele cu varful degetelor pana ce obtineti un aluat omogen, incercand sa-l framantati cat mai putin posibil. Faceti o sfera, inveliti-o in folie de plastic si lasati-o sa stea la rece o ora.
Incingeti cuptorul la 210gr.. Opariti piersicile pentru a le curata mai usor de pielita, indepartati samburii si taiati-le in sferturi.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el o forma de tarta, intepati-l din loc in loc cu furculita, presarati peste el migdalele macinate. Asezati apoi feliile de piersica, turnati peste ele mierea, stropiti-le cu putin ulei (1 lingura) si dati tarta 30 de minute la cuptorul incins. Serviti-o calduta sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

 Pentru aluat, amestecăm ingredientele până când obţinem aluat omogen, apoi dăm

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru. Pentru aluat, amesteca

38 voturi    10 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Preparati sosul: taiati marunt 1 file de ansoa si maslinele si puneti-le intr-un Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene
  • 4 linguri miere lichida
  • 6 linguri pudra de migdale (migdale macinate)
  • 1 lingura ulei de masline.
  • Pentru aluat: 250 g faina + 1 lingura
  • 75 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 10 cl ulei de masline,
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu foi subtiri si mere sau varza