1. Intr-un vas se pune faina, untul, 80 g zahar si un ou si se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se pune aluatul la rece timp de jumatate de ora .
2. Piersicile se spala, se taie in jumatate, se scot samburii si se taie in felii de 1 cm.
3. Se amesteca intr-un bol un ou, 20 g zahar, zaharul vanilinat, paraful pentru sos de vanilie si 250g. unt pana se obtine o crema omogena.
4. Pe o planseta infainata se pune aluatul si se intinde, dandu-i o forma rotunda, cu diametrul de 35 cm., si se pune apoi intr-o tava speciala pentru tarte, care este unsa in prealabil cu grasime. Marginile se indoaie putin, iar aluatul se inteapa cu o furculita in mai multe locuri, ca sa nu se ridice. Se pune tarta, in cuptorul preincalzit, la 190*C, si se lasa la copt aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se acopera cu feliile de piersici. Peste fructe se toarna sosul de vanilie si se mai pune la cuptor pentru 35 minute, pana ce tarta va capata o culoare aurie, iar piersicile s-au inmuiat. Se lasa sa se raceasca. Se poate servi cu frisca.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii