autor:

Vekas

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

TARTA CU PIERSICI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Ingrediente
200 g faina,, 100 g unt+250g.unt,, 100 g zahar,, 2 oua,, 600 g. piersici,, 2 pachetele zahar vanilinat,, 1 pachet praf pentru sos de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Intr-un vas se pune faina, untul, 80 g zahar si un ou si se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se pune aluatul la rece timp de jumatate de ora .
2. Piersicile se spala, se taie in jumatate, se scot samburii si se taie in felii de 1 cm.
3. Se amesteca intr-un bol un ou, 20 g zahar, zaharul vanilinat, paraful pentru sos de vanilie si 250g. unt pana se obtine o crema omogena.
4. Pe o planseta infainata se pune aluatul si se intinde, dandu-i o forma rotunda, cu diametrul de 35 cm., si se pune apoi intr-o tava speciala pentru tarte, care este unsa in prealabil cu grasime. Marginile se indoaie putin, iar aluatul se inteapa cu o furculita in mai multe locuri, ca sa nu se ridice. Se pune tarta, in cuptorul preincalzit, la 190*C, si se lasa la copt aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se acopera cu feliile de piersici. Peste fructe se toarna sosul de vanilie si se mai pune la cuptor pentru 35 minute, pana ce tarta va capata o culoare aurie, iar piersicile s-au inmuiat. Se lasa sa se raceasca. Se poate servi cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU PIERSICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

 Pentru aluat, amestecăm ingredientele până când obţinem aluat omogen, apoi dăm

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

  • 1 comentariu

  • Vekas Maria , 10 februarie 2010

    Da, sunt rapide , gustoase si pot fi atat sarate , cat si dulci.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 g faina,
  • 100 g unt+250g.unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 600 g. piersici,
  • 2 pachetele zahar vanilinat,
  • 1 pachet praf pentru sos de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Da, sunt rapide , gustoase si pot fi atat sarate , cat si dulci.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Waffe