autor:

Vekas

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

TARTA CU PIERSICI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Ingrediente
200 g faina,, 100 g unt+250g.unt,, 100 g zahar,, 2 oua,, 600 g. piersici,, 2 pachetele zahar vanilinat,, 1 pachet praf pentru sos de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Intr-un vas se pune faina, untul, 80 g zahar si un ou si se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se pune aluatul la rece timp de jumatate de ora .
2. Piersicile se spala, se taie in jumatate, se scot samburii si se taie in felii de 1 cm.
3. Se amesteca intr-un bol un ou, 20 g zahar, zaharul vanilinat, paraful pentru sos de vanilie si 250g. unt pana se obtine o crema omogena.
4. Pe o planseta infainata se pune aluatul si se intinde, dandu-i o forma rotunda, cu diametrul de 35 cm., si se pune apoi intr-o tava speciala pentru tarte, care este unsa in prealabil cu grasime. Marginile se indoaie putin, iar aluatul se inteapa cu o furculita in mai multe locuri, ca sa nu se ridice. Se pune tarta, in cuptorul preincalzit, la 190*C, si se lasa la copt aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se acopera cu feliile de piersici. Peste fructe se toarna sosul de vanilie si se mai pune la cuptor pentru 35 minute, pana ce tarta va capata o culoare aurie, iar piersicile s-au inmuiat. Se lasa sa se raceasca. Se poate servi cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU PIERSICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TARTA CU PIERSICI SI PRUNE

TARTA CU PIERSICI SI PRUNE

Bati galbenusele cu zaharul,adaugi laptele, uleiul, smantana,faina,aromele,praful de copt,apa, faina,

3 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
tarta cu piersici

tarta cu piersici

Mod de preparare Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 10 februarie 2010

    Da, sunt rapide , gustoase si pot fi atat sarate , cat si dulci.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 g faina,
  • 100 g unt+250g.unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 600 g. piersici,
  • 2 pachetele zahar vanilinat,
  • 1 pachet praf pentru sos de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Vekas Maria

Da, sunt rapide , gustoase si pot fi atat sarate , cat si dulci.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Piersicute