autor:

Ana-Maria

» » Dulciuri diverse

Tarta cu piersici

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina, 1 praf de copt, 2 lingurite da coaja rasa de lamaie/portocala(eu am folosit portocala)., , Pentru crema: 2 budinci de vanilie, 1l de lapte, 1 compot mare de piersici felii, 1 plic tort gelee rosu.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul si coaja de portocala. Se adauga la final faina(care a fost amestecata cu praful de copt in prealabil), se amesteca usor de sus in jos.
Se pune totul intr-o tava de tarta, care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina, si se da la cuptor la 180 grade C, aprox.35min (cuptor trebuie incalzit inainte).
Crema:
Se pregatesc budincile dupa instructiunile de pe plic si se lasa la racit.
Piersicile din compot se scurg bine si se taie cubulete , 1 plic tort gelee rosu(sau orice gelatina rosie din comert)

Cand blatul este rece, se siropeaza(se poate siropa cu zeama de la compot sau cu putina apa cu zahar)iar apoi se pun bucatile de piersica iar deasupra se toarna budinca cand este calduta(dar nu fierbinte), iar deasupra se toarna gelatina rosie(care a fost pregatita dupa instructiunile de pe plic).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru. Pentru aluat, amesteca

38 voturi    10 comentarii
45 min
Torturi
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Piersicile spalate se feliaza si se dau deoparte; Uoale,le batem bine cu zaharul pana devin o crema

5 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Foarte buna!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Buna tarta ta, eu fac ceva asemanator dar nu in forma de tarta si alternez budinca cu fructe.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite da coaja rasa de lamaie/portocala(eu am folosit portocala).
  • Pentru crema: 2 budinci de vanilie
  • 1l de lapte
  • 1 compot mare de piersici felii
  • 1 plic tort gelee rosu.

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura desteapta