autor:

Anca Rm

» » Dulciuri diverse

Tarta cu piersici

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , -250 gr faina, -50 gr zahar praf, -150 gr unt, -1 galbenus, -2 linguri de apa rece, -coaja rasa de lamaie, , Pentru umplutura:, , -120 gr unt, -150 gr zahar, -8 piersici potrivite ca marime si tari, -esenta vanilie sau migdale, , Pentru servit :, , -frisca batuta sau inghetata

Dificultate: Medie Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact. Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Cu cat va sta mai mult in frigider, cu atat va fi mai fraged.



Piersicile le spalam si le taiem in fasii cam de 2 cm grosime .

Intr-o tigaie pe foc punem untul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca caramel aramiu la foc mic (cam 5 minute).

Oprim focul , punem piersicile in caramel si le amestecam usor fara a le zdrobi. Punem esenta de vanilie si migdale si mai amestecam putin. Le lasam la racit.



Pregatim o tava de tarta de 25 cm. Asezam in ea piersicile aranjate bucata cu bucata in cerc. Turnam peste piersici si caramelul ramas.

Scoatem din frigider aluatul, intindem din el o foaie cat forma de tarta si il punem peste piersicile deja aranjate.

Impingem aluatul pe marginile tavii.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Se va rumeni deasupra frumos.



Scoatem tava si o lasam la racit. Cand este rece sau calduta punem deasupra tavii un platou si rapid intoarcem tarta.

Se serveste ca atare, cu frisca sau ideal cu inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema omogena. Albusurile se bat spuma cu un praf

32 voturi    8 comentarii
55 min
Prajituri
Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -250 gr faina
  • -50 gr zahar praf
  • -150 gr unt
  • -1 galbenus
  • -2 linguri de apa rece
  • -coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • -120 gr unt
  • -150 gr zahar
  • -8 piersici potrivite ca marime si tari
  • -esenta vanilie sau migdale
  • Pentru servit :
  • -frisca batuta sau inghetata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

48 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clătite pufoase reţetă cu pepene galben