Ingrediente
Pentru aluat:, , -250 gr faina, -50 gr zahar praf, -150 gr unt, -1 galbenus, -2 linguri de apa rece, -coaja rasa de lamaie, , Pentru umplutura:, , -120 gr unt, -150 gr zahar, -8 piersici potrivite ca marime si tari, -esenta vanilie sau migdale, , Pentru servit :, , -frisca batuta sau inghetata
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Piersicile le spalam si le taiem in fasii cam de 2 cm grosime .
Intr-o tigaie pe foc punem untul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca caramel aramiu la foc mic (cam 5 minute).
Oprim focul , punem piersicile in caramel si le amestecam usor fara a le zdrobi. Punem esenta de vanilie si migdale si mai amestecam putin. Le lasam la racit.
Pregatim o tava de tarta de 25 cm. Asezam in ea piersicile aranjate bucata cu bucata in cerc. Turnam peste piersici si caramelul ramas.
Scoatem din frigider aluatul, intindem din el o foaie cat forma de tarta si il punem peste piersicile deja aranjate.
Impingem aluatul pe marginile tavii.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Se va rumeni deasupra frumos.
Scoatem tava si o lasam la racit. Cand este rece sau calduta punem deasupra tavii un platou si rapid intoarcem tarta.
Se serveste ca atare, cu frisca sau ideal cu inghetata.