Tarta cu piersici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tarta cu piersici

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -250 gr faina
  • -50 gr zahar praf
  • -150 gr unt
  • -1 galbenus
  • -2 linguri de apa rece
  • -coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • -120 gr unt
  • -150 gr zahar
  • -8 piersici potrivite ca marime si tari
  • -esenta vanilie sau migdale
  • Pentru servit :
  • -frisca batuta sau inghetata

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact. Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Cu cat va sta mai mult in frigider, cu atat va fi mai fraged.

Piersicile le spalam si le taiem in fasii cam de 2 cm grosime .

Intr-o tigaie pe foc punem untul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca caramel aramiu la foc mic (cam 5 minute).

Oprim focul , punem piersicile in caramel si le amestecam usor fara a le zdrobi. Punem esenta de vanilie si migdale si mai amestecam putin. Le lasam la racit.

Pregatim o tava de tarta de 25 cm. Asezam in ea piersicile aranjate bucata cu bucata in cerc. Turnam peste piersici si caramelul ramas.

Scoatem din frigider aluatul, intindem din el o foaie cat forma de tarta si il punem peste piersicile deja aranjate.

Impingem aluatul pe marginile tavii.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Se va rumeni deasupra frumos.

Scoatem tava si o lasam la racit. Cand este rece sau calduta punem deasupra tavii un platou si rapid intoarcem tarta.

Se serveste ca atare, cu frisca sau ideal cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise