Tarta cu piersici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tarta cu piersici

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -250 gr faina
  • -50 gr zahar praf
  • -150 gr unt
  • -1 galbenus
  • -2 linguri de apa rece
  • -coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • -120 gr unt
  • -150 gr zahar
  • -8 piersici potrivite ca marime si tari
  • -esenta vanilie sau migdale
  • Pentru servit :
  • -frisca batuta sau inghetata

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact. Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Cu cat va sta mai mult in frigider, cu atat va fi mai fraged.

Piersicile le spalam si le taiem in fasii cam de 2 cm grosime .

Intr-o tigaie pe foc punem untul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca caramel aramiu la foc mic (cam 5 minute).

Oprim focul , punem piersicile in caramel si le amestecam usor fara a le zdrobi. Punem esenta de vanilie si migdale si mai amestecam putin. Le lasam la racit.

Pregatim o tava de tarta de 25 cm. Asezam in ea piersicile aranjate bucata cu bucata in cerc. Turnam peste piersici si caramelul ramas.

Scoatem din frigider aluatul, intindem din el o foaie cat forma de tarta si il punem peste piersicile deja aranjate.

Impingem aluatul pe marginile tavii.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Se va rumeni deasupra frumos.

Scoatem tava si o lasam la racit. Cand este rece sau calduta punem deasupra tavii un platou si rapid intoarcem tarta.

Se serveste ca atare, cu frisca sau ideal cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor