autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu piersici

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 250 g faina, 150 g unt, 100 g zahar, 1 praf de sare., , Pentru umplutura - 2 linguri de gris rafinat, 750 g piersici, 1 lingura de gem de piersici, 1 lingura lichior de portocale., (pentru 12 bucati):

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 de minute la frigider, intr-un vas cu capac. Se porneste cuptorul. Se intinde aluatul pe tabla de prajituri data usor cu faina. Se taie aluatul in forma de patrat (25/25 cm) sau in forma rotunda (diam. 30 cm). Se unge o forma corespunzatoare cu unt si se intinde aluatul. Se presara cu gris. Se baga la cuptor pe raftul al doilea de jos si se coace 15 minute. Se scoate.

2. Se spala piersicile, se scot samburii si se taie pulpa in fasii. Se astern pe aluat in forma de tigle (straturi suprapuse). Se baga prajitura pe raftul al treilea al cuptorului, vreme de 30-40 de minute.

3. Se infierbanta gemul de piersici si se amesteca cu lichiorul pana devine o pasta omogena. Se toarna peste tarta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru. Pentru aluat, amesteca

38 voturi    10 comentarii
45 min
Torturi
tarta cu piersici

tarta cu piersici

Mod de preparare Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare.
  • Pentru umplutura - 2 linguri de gris rafinat
  • 750 g piersici
  • 1 lingura de gem de piersici
  • 1 lingura lichior de portocale.
  • (pentru 12 bucati):

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu Exquisa Tiramisu Exquisa

Se bate frisca Hulala. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si cel vanilinat. Galbenusurile se freaca cu branza. Se amesteca toate

7 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri
Prajitura aromata cu morcovi