1. Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 de minute la frigider, intr-un vas cu capac. Se porneste cuptorul. Se intinde aluatul pe tabla de prajituri data usor cu faina. Se taie aluatul in forma de patrat (25/25 cm) sau in forma rotunda (diam. 30 cm). Se unge o forma corespunzatoare cu unt si se intinde aluatul. Se presara cu gris. Se baga la cuptor pe raftul al doilea de jos si se coace 15 minute. Se scoate.
2. Se spala piersicile, se scot samburii si se taie pulpa in fasii. Se astern pe aluat in forma de tigle (straturi suprapuse). Se baga prajitura pe raftul al treilea al cuptorului, vreme de 30-40 de minute.
3. Se infierbanta gemul de piersici si se amesteca cu lichiorul pana devine o pasta omogena. Se toarna peste tarta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii