autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu piersici

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 250 g faina, 150 g unt, 100 g zahar, 1 praf de sare., , Pentru umplutura - 2 linguri de gris rafinat, 750 g piersici, 1 lingura de gem de piersici, 1 lingura lichior de portocale., (pentru 12 bucati):

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 de minute la frigider, intr-un vas cu capac. Se porneste cuptorul. Se intinde aluatul pe tabla de prajituri data usor cu faina. Se taie aluatul in forma de patrat (25/25 cm) sau in forma rotunda (diam. 30 cm). Se unge o forma corespunzatoare cu unt si se intinde aluatul. Se presara cu gris. Se baga la cuptor pe raftul al doilea de jos si se coace 15 minute. Se scoate.

2. Se spala piersicile, se scot samburii si se taie pulpa in fasii. Se astern pe aluat in forma de tigle (straturi suprapuse). Se baga prajitura pe raftul al treilea al cuptorului, vreme de 30-40 de minute.

3. Se infierbanta gemul de piersici si se amesteca cu lichiorul pana devine o pasta omogena. Se toarna peste tarta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
tarta cu piersici

tarta cu piersici

Mod de preparare Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema omogena. Albusurile se bat spuma cu un praf

32 voturi    8 comentarii
55 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare.
  • Pentru umplutura - 2 linguri de gris rafinat
  • 750 g piersici
  • 1 lingura de gem de piersici
  • 1 lingura lichior de portocale.
  • (pentru 12 bucati):

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Profiterol