autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu piersici

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 250 g faina, 150 g unt, 100 g zahar, 1 praf de sare., , Pentru umplutura - 2 linguri de gris rafinat, 750 g piersici, 1 lingura de gem de piersici, 1 lingura lichior de portocale., (pentru 12 bucati):

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 de minute la frigider, intr-un vas cu capac. Se porneste cuptorul. Se intinde aluatul pe tabla de prajituri data usor cu faina. Se taie aluatul in forma de patrat (25/25 cm) sau in forma rotunda (diam. 30 cm). Se unge o forma corespunzatoare cu unt si se intinde aluatul. Se presara cu gris. Se baga la cuptor pe raftul al doilea de jos si se coace 15 minute. Se scoate.

2. Se spala piersicile, se scot samburii si se taie pulpa in fasii. Se astern pe aluat in forma de tigle (straturi suprapuse). Se baga prajitura pe raftul al treilea al cuptorului, vreme de 30-40 de minute.

3. Se infierbanta gemul de piersici si se amesteca cu lichiorul pana devine o pasta omogena. Se toarna peste tarta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta pufoasa cu piersici caramelizate

Tarta pufoasa cu piersici caramelizate

Curatam piersicile de coaja si le taiem in jumatati. Topim 200g zahar intr-o craticioara, la foc

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul si

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare.
  • Pentru umplutura - 2 linguri de gris rafinat
  • 750 g piersici
  • 1 lingura de gem de piersici
  • 1 lingura lichior de portocale.
  • (pentru 12 bucati):

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec marmorat