autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina, , 110 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, , 5 g migdale macinate, , 80 g zahar, , 1 ou, , 1 portocala., Pentru garnitura - 4 oua, , 200 g zahar, , 3 portocale, , 180 g unt topit, , 75 g migdale macinate.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala portocala, se sterge, se rade jumatate din coaja, apoi se taie in doua si se stoarce. - Intr-un castron se pun faina, zaharul, pudra de migdale, untul taiat bucatele si coaja rasa de portocala si se framanta cu varfurile degetelor pana ce se obtine un aluat nisipos. Se adauga oul batut si jumatate din sucul de portocala (cealalta jumatate se pune de-o parte) si se amesteca cu aluatul care se aduna in forma de sfera, se inveleste intr-o folie de plastic si se baga 15 minute la congelator. - Se-ncinge cuptorul la 180°C si se unge cu unt forma de tarta. Se prepara apoi garnitura: se spala portocalele, se rade coaja, se storc si la sucul obtinut se adauga si cel ramas de la prima portocala. - Intr-o cratita, se bat ouale cu zaharul, se adauga sucul de portocale si crema astfel obtinuta se fierbe incet, la foc mic, circa 10 minute, amestecand intruna. Se trece printr-o sita si se adauga untul topit, batand incontinuu, si apoi migdalele macinate. Se-ntinde aluatul, se tapeteaza cu el forma si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se toarna apoi crema, se baga la cuptor si se coace 30-40 de minute. Cand este gata, tarta se rastoarna si se serveste dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Blatul: faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Se separa ouale. Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 110 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma
  • 5 g migdale macinate
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 portocala.
  • Pentru garnitura - 4 oua
  • 200 g zahar
  • 3 portocale
  • 180 g unt topit
  • 75 g migdale macinate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu portocale