autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina, , 110 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, , 5 g migdale macinate, , 80 g zahar, , 1 ou, , 1 portocala., Pentru garnitura - 4 oua, , 200 g zahar, , 3 portocale, , 180 g unt topit, , 75 g migdale macinate.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala portocala, se sterge, se rade jumatate din coaja, apoi se taie in doua si se stoarce. - Intr-un castron se pun faina, zaharul, pudra de migdale, untul taiat bucatele si coaja rasa de portocala si se framanta cu varfurile degetelor pana ce se obtine un aluat nisipos. Se adauga oul batut si jumatate din sucul de portocala (cealalta jumatate se pune de-o parte) si se amesteca cu aluatul care se aduna in forma de sfera, se inveleste intr-o folie de plastic si se baga 15 minute la congelator. - Se-ncinge cuptorul la 180°C si se unge cu unt forma de tarta. Se prepara apoi garnitura: se spala portocalele, se rade coaja, se storc si la sucul obtinut se adauga si cel ramas de la prima portocala. - Intr-o cratita, se bat ouale cu zaharul, se adauga sucul de portocale si crema astfel obtinuta se fierbe incet, la foc mic, circa 10 minute, amestecand intruna. Se trece printr-o sita si se adauga untul topit, batand incontinuu, si apoi migdalele macinate. Se-ntinde aluatul, se tapeteaza cu el forma si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se toarna apoi crema, se baga la cuptor si se coace 30-40 de minute. Cand este gata, tarta se rastoarna si se serveste dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Blatul: faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu portocale si crema de vanilie

Tarta cu portocale si crema de vanilie

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste zaharul apoi se adauga faina, uleiul, praful de copt

17 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 110 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma
  • 5 g migdale macinate
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 portocala.
  • Pentru garnitura - 4 oua
  • 200 g zahar
  • 3 portocale
  • 180 g unt topit
  • 75 g migdale macinate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)