Curatati cu atentie prazul, indepartand 1/3 din tulpina verde, si stergeti-l cu un prosop de bucatarie. Taiati-l felii groase de 1/2 cm si prajiti-l cateva minute in untul incins. Adaugati sare si piper si lasati-l sa fiarba inabusit, la foc mic, circa 20 de minute, pana ce se evapora toata apa. Lasati-l sa se raceasca, adaugati un varf de cutit de nucsoara si coditele de ceapa taiate rondele si amestecati. Imbracati o forma de tarta cu una din foile de aluat si incingeti cuptorul la 210°. Puneti prazul peste aluat si turnati peste el ouale intregi batute cu laptele si smantana. Intindeti deasupra cealalta foaie, trageti cu varful unui cutit linii diagonale pe toata suprafata, ungeti-o cu galbenusul batut si dati tarta 35 de minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Serviti-o fierbinte sau calduta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii