Curatati cu atentie prazul, indepartand 1/3 din tulpina verde, si stergeti-l cu un prosop de bucatarie. Taiati-l felii groase de 1/2 cm si prajiti-l cateva minute in untul incins. Adaugati sare si piper si lasati-l sa fiarba inabusit, la foc mic, circa 20 de minute, pana ce se evapora toata apa. Lasati-l sa se raceasca, adaugati un varf de cutit de nucsoara si coditele de ceapa taiate rondele si amestecati. Imbracati o forma de tarta cu una din foile de aluat si incingeti cuptorul la 210°. Puneti prazul peste aluat si turnati peste el ouale intregi batute cu laptele si smantana. Intindeti deasupra cealalta foaie, trageti cu varful unui cutit linii diagonale pe toata suprafata, ungeti-o cu galbenusul batut si dati tarta 35 de minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Serviti-o fierbinte sau calduta.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii