autor:

kok miori

» » Budinci

Tarta cu praz si mustar

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
ptr o tava de 24 cm, , aluat, 180 gr de faina, 120 gr de unt, 3/4 lingurita de sare, 2 linguri de apa rece, 1 lingurita de praf de usturoi, 1lingurita praf de mustar, , ptr umplutura, 2-3 linguri ulei de masline, 1praz mare taiat in rondele potrivite, 250 ml smantina ptr gatit, 2oua, 2linguri frunze de cimbru, 1 lingura de boabe de mustar, sare,piper la gust, 2linguri de brinza mozarella

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul
Se prelucreaza impreuna faina cu sare si unt in aluat faramicios se adauga apa praf de usturoi si praf de mustar
si se prelucreaza impreuna in aluat.Se lasa la rece 20 de minute.
Umplutura
Se incalzeste uleiul de masline in tigaie se prajeste usor prazul se sareaza si se pipereaza putin.
Intr-un bol se amesteca smantina cu ouale cimbru si boabe de mustar putina sare si piper.
Intr-o tava unsa cu putin unt se intinde foaia de aluat sa fie si pe margini.
Pe foaia de aluat se pune prazul dantuit se toarna compozitia cu smantina se niveleste si se presoara cu brinza mozarella.
Se coace la 180 de grade cam 30 de minute pina se rumenste frumos.
Este gustoasa si poate fi o cina alaturi cu o salata de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de gris

Budinca de gris

Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze

14 voturi    15 comentarii
30 min
Budinci
BUDINCA DE  FRISCA CU CIRESE

BUDINCA DE FRISCA CU CIRESE

Budinca de frisca se prepara respectand instructiunile de pe plic. Avem 4 boluri de sticla in care

1 vot    1 comentariu
10 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    foarte interesanta reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Mmmmmmmmmm, tare buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava de 24 cm
  • aluat
  • 180 gr de faina
  • 120 gr de unt
  • 3/4 lingurita de sare
  • 2 linguri de apa rece
  • 1 lingurita de praf de usturoi
  • 1lingurita praf de mustar
  • ptr umplutura
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1praz mare taiat in rondele potrivite
  • 250 ml smantina ptr gatit
  • 2oua
  • 2linguri frunze de cimbru
  • 1 lingura de boabe de mustar
  • sare,piper la gust
  • 2linguri de brinza mozarella

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

foarte interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de macaroane cu branza de vaci