autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu prune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 220 g faina, 60 g zahar, 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca), 2 galbenusuri, sare., Pentru umplutura - 1,2 kg prune, 30 g migdale macinate, 30 g zahar tos, 30 g zahar cristalizat (mai mare)., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina, zaharul, untul taiat bucatele si un varf de cutit de sare si framantati-le cu varfurile degetelor, pana ce obtineti un aluat fraged.

Adaugati galbenusurile si 5 linguri de apa, continuati sa-l framantati repede, formati din aluat o sfera si tineti-l cel putin 30 de minute la frigider (invelit in folie de plastic).

Incalziti cuptorul la 180 grade C si ungeti cu bucatica de unt o tava pentru tarta. Scoateti samburii prunelor (fara sa le rupeti) si amestecati migdalele macinate cu zaharul tos. Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el forma unsa, intepati-l din loc in loc cu o furculita si presarati peste el amestecul de migdale cu zahar.

Puneti deasupra prunele si coaceti tarta 40-50 de minute. Pudrati-o cu zahar cristalizat si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu prune si bezea

Tarta cu prune si bezea

Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu prune si nuca

Tarta cu prune si nuca

Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider

3 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    Asta e o tarta adevarata!Eu fac una cam tot la fel ,dar deasupra bat 2,3 oua cu 3 linguri smantana si un pic de zahar in stil francez Incearca,ai sa vezi ca e f buna!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 220 g faina
  • 60 g zahar
  • 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca)
  • 2 galbenusuri
  • sare.
  • Pentru umplutura - 1,2 kg prune
  • 30 g migdale macinate
  • 30 g zahar tos
  • 30 g zahar cristalizat (mai mare).
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

anca

anca (Chef de cuisine)

Asta e o tarta adevarata!Eu fac una cam tot la fel ,dar deasupra bat 2,3 oua cu 3 linguri smantana si un pic de zahar in stil francez Incearca,ai sa vezi ca e f buna!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu foi