autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu prune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 220 g faina, 60 g zahar, 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca), 2 galbenusuri, sare., Pentru umplutura - 1,2 kg prune, 30 g migdale macinate, 30 g zahar tos, 30 g zahar cristalizat (mai mare)., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina, zaharul, untul taiat bucatele si un varf de cutit de sare si framantati-le cu varfurile degetelor, pana ce obtineti un aluat fraged.

Adaugati galbenusurile si 5 linguri de apa, continuati sa-l framantati repede, formati din aluat o sfera si tineti-l cel putin 30 de minute la frigider (invelit in folie de plastic).

Incalziti cuptorul la 180 grade C si ungeti cu bucatica de unt o tava pentru tarta. Scoateti samburii prunelor (fara sa le rupeti) si amestecati migdalele macinate cu zaharul tos. Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el forma unsa, intepati-l din loc in loc cu o furculita si presarati peste el amestecul de migdale cu zahar.

Puneti deasupra prunele si coaceti tarta 40-50 de minute. Pudrati-o cu zahar cristalizat si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu prune si bezea

Tarta cu prune si bezea

Aluat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
TARTA CU  PRUNE CARAMEL

TARTA CU PRUNE CARAMEL

Blatul: bati albusele spuma,adaugi 3 linguri zahar,galbenusele,uleiul,faina,un plic de zahar vanilat

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    Asta e o tarta adevarata!Eu fac una cam tot la fel ,dar deasupra bat 2,3 oua cu 3 linguri smantana si un pic de zahar in stil francez Incearca,ai sa vezi ca e f buna!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 220 g faina
  • 60 g zahar
  • 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca)
  • 2 galbenusuri
  • sare.
  • Pentru umplutura - 1,2 kg prune
  • 30 g migdale macinate
  • 30 g zahar tos
  • 30 g zahar cristalizat (mai mare).
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

anca

anca (Chef de cuisine)

Asta e o tarta adevarata!Eu fac una cam tot la fel ,dar deasupra bat 2,3 oua cu 3 linguri smantana si un pic de zahar in stil francez Incearca,ai sa vezi ca e f buna!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie