autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu prune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 220 g faina, 60 g zahar, 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca), 2 galbenusuri, sare., Pentru umplutura - 1,2 kg prune, 30 g migdale macinate, 30 g zahar tos, 30 g zahar cristalizat (mai mare)., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina, zaharul, untul taiat bucatele si un varf de cutit de sare si framantati-le cu varfurile degetelor, pana ce obtineti un aluat fraged.

Adaugati galbenusurile si 5 linguri de apa, continuati sa-l framantati repede, formati din aluat o sfera si tineti-l cel putin 30 de minute la frigider (invelit in folie de plastic).

Incalziti cuptorul la 180 grade C si ungeti cu bucatica de unt o tava pentru tarta. Scoateti samburii prunelor (fara sa le rupeti) si amestecati migdalele macinate cu zaharul tos. Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el forma unsa, intepati-l din loc in loc cu o furculita si presarati peste el amestecul de migdale cu zahar.

Puneti deasupra prunele si coaceti tarta 40-50 de minute. Pudrati-o cu zahar cristalizat si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
TARTA CU  PRUNE CARAMEL

TARTA CU PRUNE CARAMEL

Blatul: bati albusele spuma,adaugi 3 linguri zahar,galbenusele,uleiul,faina,un plic de zahar vanilat

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu prune

Tarta cu prune

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    Asta e o tarta adevarata!Eu fac una cam tot la fel ,dar deasupra bat 2,3 oua cu 3 linguri smantana si un pic de zahar in stil francez Incearca,ai sa vezi ca e f buna!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 220 g faina
  • 60 g zahar
  • 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca)
  • 2 galbenusuri
  • sare.
  • Pentru umplutura - 1,2 kg prune
  • 30 g migdale macinate
  • 30 g zahar tos
  • 30 g zahar cristalizat (mai mare).
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

anca

anca (Chef de cuisine)

Asta e o tarta adevarata!Eu fac una cam tot la fel ,dar deasupra bat 2,3 oua cu 3 linguri smantana si un pic de zahar in stil francez Incearca,ai sa vezi ca e f buna!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza si afine