Aluatul - Amestecati faina, zaharul, untul taiat bucatele si un varf de cutit de sare si framantati-le cu varfurile degetelor, pana ce obtineti un aluat fraged.
Adaugati galbenusurile si 5 linguri de apa, continuati sa-l framantati repede, formati din aluat o sfera si tineti-l cel putin 30 de minute la frigider (invelit in folie de plastic).
Incalziti cuptorul la 180 grade C si ungeti cu bucatica de unt o tava pentru tarta. Scoateti samburii prunelor (fara sa le rupeti) si amestecati migdalele macinate cu zaharul tos. Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el forma unsa, intepati-l din loc in loc cu o furculita si presarati peste el amestecul de migdale cu zahar.
Puneti deasupra prunele si coaceti tarta 40-50 de minute. Pudrati-o cu zahar cristalizat si serviti-o calduta sau rece.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii