autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu prune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 220 g faina, 60 g zahar, 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca), 2 galbenusuri, sare., Pentru umplutura - 1,2 kg prune, 30 g migdale macinate, 30 g zahar tos, 30 g zahar cristalizat (mai mare)., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina, zaharul, untul taiat bucatele si un varf de cutit de sare si framantati-le cu varfurile degetelor, pana ce obtineti un aluat fraged.

Adaugati galbenusurile si 5 linguri de apa, continuati sa-l framantati repede, formati din aluat o sfera si tineti-l cel putin 30 de minute la frigider (invelit in folie de plastic).

Incalziti cuptorul la 180 grade C si ungeti cu bucatica de unt o tava pentru tarta. Scoateti samburii prunelor (fara sa le rupeti) si amestecati migdalele macinate cu zaharul tos. Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el forma unsa, intepati-l din loc in loc cu o furculita si presarati peste el amestecul de migdale cu zahar.

Puneti deasupra prunele si coaceti tarta 40-50 de minute. Pudrati-o cu zahar cristalizat si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu prune si nuci

Tarta cu prune si nuci

Amestecati toate ingredientele. Puneti compozitia in tava mica dupa care acoperiti cu prune tavalite

5 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu prune, visine si crumble

Tarta cu prune, visine si crumble

Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama. Aluatul: Intr-un

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    Asta e o tarta adevarata!Eu fac una cam tot la fel ,dar deasupra bat 2,3 oua cu 3 linguri smantana si un pic de zahar in stil francez Incearca,ai sa vezi ca e f buna!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 220 g faina
  • 60 g zahar
  • 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca)
  • 2 galbenusuri
  • sare.
  • Pentru umplutura - 1,2 kg prune
  • 30 g migdale macinate
  • 30 g zahar tos
  • 30 g zahar cristalizat (mai mare).
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

anca

anca (Chef de cuisine)

Asta e o tarta adevarata!Eu fac una cam tot la fel ,dar deasupra bat 2,3 oua cu 3 linguri smantana si un pic de zahar in stil francez Incearca,ai sa vezi ca e f buna!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Cornulete alla mami meu