Din toate ingredientele se framanta un aluat, care se tine circa 30 de minute la rece (acoperit), dupa care se intinde pe planseta infainata, dandu-i-se forma unui cerc cu diametrul de 30 cm. Se unge o forma de tarta cu unt, se imbraca cu aluat, iar peste aluat se presara grisul. · Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, iar jumatatile de pruna se taie din nou in doua, pe lung. Se aseaza vertical pe aluat si peste ele se presara zahar si bucatele de unt. Tarta se coace aproximativ 40 de minute, in cuptorul incins la 200 grade C.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii