autor:

mia

» » Dulciuri diverse

Tarta cu prune

Autor: mia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
3-oua,, 200g-zahar,, 200g-margarina,, 200g-faina,, un praf de copt,, zahar vanilat,, 1kg-prune.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Reteta asta am vazut-o intr-o revista,imi cer scuze dar nu mai retin numele celui care apartine.
Se mixeaza bine zaharul cu margarina,se adauga pe rand ourile apoi faina cu praful de copt si zaharul vanilat, aluatul se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt.
Prunele se spela si se desfac pe jumate apoi se pun peste aluat cu coaja in jos(vezi foto),se da la cuptor 30 minute la foc potrivit.Se taie cand sa racit bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune si bezea

Tarta cu prune si bezea

Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu prune si crumble

Tarta cu prune si crumble

Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie

12 voturi    8 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2013

    delicioasa!

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Minunata! O voi incerca cu siguranta!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    ce gustoasa cred ca e..:)

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      Nu am facut pana acum tarta cu prune darrr,am avzut pozele facute de tine si m-ai mult ca sigur voi face.Arata bine si nu e complicat de facut.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      E vremea prunelor, deci e binevenita reteta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Foarte buna!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Foarte buna si eu fac in sezonul prunelor.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      buna!!! *****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Imi place !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 3-oua,
  • 200g-zahar,
  • 200g-margarina,
  • 200g-faina,
  • un praf de copt,
  • zahar vanilat,
  • 1kg-prune.

Raporteaza reteta

Retete
de mia
Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Se curata cartofii si se taie in cubulete,se pun la prajit,in pralabil se bat oale cu sarea si piperul

22 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici

Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana

15 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Incepem cu aluatul: Punem toate igredientele intr-un vas si le amestecam pana devine un aluat elastic.

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura intoarsa