Tarta cu prune

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu prune

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g unt rece
  • 1 lg smantana
  • 1 ou
  • 500 g prune
  • 4-5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg scortisoara

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se taie cubulete si se pune in faina, impreuna cu smantana. Se framanta aluatul intre degete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pune oul batut si se framanta un aluat omogen. Se da la rece pana se pregateste umplutura.

Prunele se spala, se scot samburii si se taie in doua sau patru, in functie de cat de mari sunt prunele. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca totul pana se topeste zaharul.

Se scoate aluatul si se taie 1/3 din el, iar restul de aluat se intinde intr-o foaie rotunda, astfel incat sa acopere tava de tarta, inclusiv peretii acesteia.

Se aseaza cu grija foaia, imbracand si peretii. Se toarna prunele, se aranjeaza uniform pe toata suprafata. Cealalta bucata de aluat se intinde si se taie fasii. Se aseaza deasupra tartei formand un grilaj.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor