Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se taie cubulete si se pune in faina, impreuna cu smantana. Se framanta aluatul intre degete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pune oul batut si se framanta un aluat omogen. Se da la rece pana se pregateste umplutura.
Prunele se spala, se scot samburii si se taie in doua sau patru, in functie de cat de mari sunt prunele. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca totul pana se topeste zaharul.
Se scoate aluatul si se taie 1/3 din el, iar restul de aluat se intinde intr-o foaie rotunda, astfel incat sa acopere tava de tarta, inclusiv peretii acesteia.
Se aseaza cu grija foaia, imbracand si peretii. Se toarna prunele, se aranjeaza uniform pe toata suprafata. Cealalta bucata de aluat se intinde si se taie fasii. Se aseaza deasupra tartei formand un grilaj.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii