autor:

mirela0911

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Tarta cu prune

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2016

Ingrediente
300 g faina, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare, 1 lg zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g unt rece, 1 lg smantana, 1 ou, 500 g prune, 4-5 lg zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lg scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se taie cubulete si se pune in faina, impreuna cu smantana. Se framanta aluatul intre degete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pune oul batut si se framanta un aluat omogen. Se da la rece pana se pregateste umplutura.

Prunele se spala, se scot samburii si se taie in doua sau patru, in functie de cat de mari sunt prunele. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca totul pana se topeste zaharul.

Se scoate aluatul si se taie 1/3 din el, iar restul de aluat se intinde intr-o foaie rotunda, astfel incat sa acopere tava de tarta, inclusiv peretii acesteia.

Se aseaza cu grija foaia, imbracand si peretii. Se toarna prunele, se aranjeaza uniform pe toata suprafata. Cealalta bucata de aluat se intinde si se taie fasii. Se aseaza deasupra tartei formand un grilaj.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu prune

Tarta cu prune

Amesteci galbenusurile cu zaharul pana se dizolva, adaugi smantana si uleiul, faina, praful de copt

6 voturi    5 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Tarta rustica cu prune si gem de prune

Tarta rustica cu prune si gem de prune

Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem

5 voturi    10 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g unt rece
  • 1 lg smantana
  • 1 ou
  • 500 g prune
  • 4-5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura sarlota