Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Adaugam treptat galbenusurile, respectiv oul intreg si continuam sa mixam. Incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt/margarina/untura, iar deasupra asezam jumatatile de prune (spalate si curatate de samburi), pudram cu scoartisoara si dam la cuptorul preincalzit circa 25-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharulsi continuam sa mixam. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem ”motzuri”de spuma deasupra prunelor. Presaram cu fulgi de migdale si dam din nou in cuptor, lasand pana spuma devine aurie ca o bezea (aprox 15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii