Reteta postata pe: 03 octombrie 2012
Ingrediente
Ingrediente:, , -200 gr faina, -150 gr unt/margarina, -100 gr zahar, -1 ou, -3 galbenusuri, -1 lingurita praf copt, -1 pliculet zahar vanilat, -500 gr prune, -scortisoara, , Ingrediente pentru spuma:, - 3 albusuri, -150 gr zahar, * fulgi de migdale
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Adaugam treptat galbenusurile, respectiv oul intreg si continuam sa mixam. Incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt/margarina/untura, iar deasupra asezam jumatatile de prune (spalate si curatate de samburi), pudram cu scoartisoara si dam la cuptorul preincalzit circa 25-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharulsi continuam sa mixam. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem ”motzuri”de spuma deasupra prunelor. Presaram cu fulgi de migdale si dam din nou in cuptor, lasand pana spuma devine aurie ca o bezea (aprox 15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Aluat:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga
galbenusurile, coaja si zeama de lamaie,
esenta
3 voturi
2 comentarii
30 min
Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul
47 voturi
3 comentarii
2h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate