Aluat:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga
galbenusurile, coaja si zeama de lamaie,
esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Se framanta bine, sa iasa un aluat potrivit
de moale ,care se pune in folie alimentara si
se lasa la frigider pana se pregatesc prunele.
Umplutura:
Prunele se spala ,se indeparteaza coditele
si samburii , apoi se taie in felii .
Se pun intr-un vas si se amesteca cu
zahar, gris,scortisoara si cardamom.
Se scoate aluatul de la frigider.
Se intinde o foaie care se pune in tava
de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina.
Se inteapa cu o furculita din loc in loc si
se presara pesmetul.
Se aseaza umplutura de prune si se da tarta
la cuptor pentru 10 minute.
Bezeaua:
Se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta.
Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si
se intinde bezeaua deasupra.
Se mai coace inca 10-15 minute.
Se serveste rece ,pudrata cu scortisoara.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii