Tarta cu prune si bezea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu prune si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 galbenusuri, 150 g unt ,3 linguri zahar farin ,coaja rasa de lamaie, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie si aprox. 200-250 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 600 g prune, 2 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita cardamom ,1 lingura gris ,1 lingura pesmet
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri, 6 linguri zahar ,esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluat:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga

galbenusurile, coaja si zeama de lamaie,

esenta si faina amestecata cu praful de copt.

Se framanta bine, sa iasa un aluat potrivit

de moale ,care se pune in folie alimentara si

se lasa la frigider pana se pregatesc prunele.

Umplutura:

Prunele se spala ,se indeparteaza coditele

si samburii , apoi se taie in felii .

Se pun intr-un vas si se amesteca cu

zahar, gris,scortisoara si cardamom.

Se scoate aluatul de la frigider.

Se intinde o foaie care se pune in tava

de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina.

Se inteapa cu o furculita din loc in loc si

se presara pesmetul.

Se aseaza umplutura de prune si se da tarta

la cuptor pentru 10 minute.

Bezeaua:

Se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta.

Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si

se intinde bezeaua deasupra.

Se mai coace inca 10-15 minute.

Se serveste rece ,pudrata cu scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise