Mai intai punem prunele la decongelat intr-o sita.
Aluatul:
Intr-un bol punem untul, nuca macinata, praful de sare, zaharul si le mixam pana obtinem o crema.
Adaugam coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie.
Cernem faina si o incorporam treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Il invelim in folie si il dam la frigider cat pregatim umplutura.
Umplutura:
Intr-o cratita punem zaharul cu untul, le transferam pe foc pana ce acesta din urma se topeste.
Adaugam jumatatile de prune, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie.
Amestecam bine si lasam prunele la foc potrivit circa 5 minute, iar la final presaram scortisoara.
Mie mi s-a parut ca a lasat cam mult suc si l-am scurs aproape in totalitate.
Ungem o tava de tarta cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Rupem jumatate din aluat, il dam pe razatoarea mare sa acoperim in totalitate suprafata tavii.
Peste punem umplutura cu lingura fara a o presa, iar deasupra radem restul de aluat.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand tarta este frumos rumenita deasupra o scoatem si o lasam la racorit.
Se pudreaza cu zahar si servim.
Este super bunaaaa!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii