Prunele se taie in bucati mici si se pun sa se moaie in ceai fierbinte. Se rastoarna apoi in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Untul se framinta cu faina pina cind avem un aluat ce se poate intinde. Se lasa 20 min la rece, dupa care se intindedin 2/3 din el o foaie rotunda care se pune in forma de tarta. Se intinde marmelada iar peste aceasta se pun prunele. Din resturile de aluat se face un grilaj care se unge cu galbenus. Prajitura se coace 35 min.
Se poate servi calda sau rece cu frisca.
Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii