Tarta cu prune, visine si crumble

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tarta cu prune, visine si crumble

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 linguri zahar
  • 125 gr margarina la pachet
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri apa rece
  • Pentru crumble:
  • 170 gr zahar
  • 150 gr margarina la pachet
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 bol cu prune
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama.

Aluatul:

Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana.

Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem 4-5 linguri de apa rece.

Cand aluatul este omogenizat, formam o bila, il invelim in folie alimentara si il dam pentru 30 de minute la frigider.

Crumble:

Margarina taiata cubulete o amestecam cu faina, zaharul si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem un aluat nisipos.

Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivita ca si grosime.

Ungem o tava de tarta cu margarina, punem hartie de copt, asezam foaia de aluat si o intepam cu o furculita.

Prunele si visinele le punem peste aluat, iar deasupra preasaram crumblel-ul.

Dam tava in cuptorul incins pana tarta prinde o crusta aurie.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise