autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu prune, visine si crumble

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 2 linguri zahar, 125 gr margarina la pachet, 200 gr faina, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingura coaja rasa de lamaie, 1 praf de sare, 4-5 linguri apa rece, , Pentru crumble:, , 170 gr zahar, 150 gr margarina la pachet, 150 gr faina, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 bol cu prune, 1 borcan mic cu visine fara samburi, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama.
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana.
Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem 4-5 linguri de apa rece.
Cand aluatul este omogenizat, formam o bila, il invelim in folie alimentara si il dam pentru 30 de minute la frigider.
Crumble:
Margarina taiata cubulete o amestecam cu faina, zaharul si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem un aluat nisipos.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivita ca si grosime.
Ungem o tava de tarta cu margarina, punem hartie de copt, asezam foaia de aluat si o intepam cu o furculita.
Prunele si visinele le punem peste aluat, iar deasupra preasaram crumblel-ul.
Dam tava in cuptorul incins pana tarta prinde o crusta aurie.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune, visine si crumble" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se separa ouale. Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2013

    Este foarte buna, garantez asta.

  • Fara foto

    Katy Nathanzohn , 09 septembrie 2013

    Cred ca este o prajitura usoara si gustoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 linguri zahar
  • 125 gr margarina la pachet
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri apa rece
  • Pentru crumble:
  • 170 gr zahar
  • 150 gr margarina la pachet
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 bol cu prune
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Este foarte buna, garantez asta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu visine si ciocolata