Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry, Blat. Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g făină;
  • - 125 g unt gras;
  • - 3 linguri de apă rece;
  • - 2 gălbenușuri;
  • - sare;
  • Umplutura
  • - 300 g ricotta;
  • - 100 g telema de vacă;
  • - mărar verde;
  • - 2 ouă;
  • - 100 g smantână pentru gătit;
  • - sare;
  • - busuioc;
  • - 12-15 roșii cherry;

Mod de preparare

Blat

- Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;

- Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;

- Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute;

- După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță;

- Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute;

Umplutura

- Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit;

- Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine;

- Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă;

- Turnați compoziția peste blatul precopt;

- La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză;

- Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura