Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry, Blat. Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g făină;
  • - 125 g unt gras;
  • - 3 linguri de apă rece;
  • - 2 gălbenușuri;
  • - sare;
  • Umplutura
  • - 300 g ricotta;
  • - 100 g telema de vacă;
  • - mărar verde;
  • - 2 ouă;
  • - 100 g smantână pentru gătit;
  • - sare;
  • - busuioc;
  • - 12-15 roșii cherry;

Mod de preparare

Blat

- Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;

- Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;

- Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute;

- După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță;

- Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute;

Umplutura

- Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit;

- Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine;

- Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă;

- Turnați compoziția peste blatul precopt;

- La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză;

- Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise