Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina.
Adaugam extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos sau faina de migdale si amestecam cu o spatula, pana la omogenizare.
Taiem coada smochinelor, le taiem in jumatate si apoi le taiem in cate 3-4 felii pe fiecare.
Incalzim cuptorul.
Pregatim o forma pentru tarta cu diametrul de 26 cm, in care punem aluatul fraged. Aranjam foietajul pe toata suprafata formei, inclusiv pe marginile inalte, si apasam usor, pentru a se mula pe vas. Taiem si indepartam marginile de aluat in exces.
Turnam crema de mascarpone, oua, zahar si cocos (sau faina de migdale) si nivelam usor.
Aranjam deasupra feliile de smochina.
Introducem prajitura cu smochine in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.
Cand tarta cu fructe este rumenita pe margini si usor caramelizata pe toata suprafata, o scoatem din cuptor.
Servim calda sau rece, simpla sau chiar cu inghetata.
Reteta video completa o gasiti la:http://youtu.be/AcP6muv7SB4
POFTA BUNA!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii