autor:

www.Reteta-Video.ro

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu smochine si mascarpone

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2014

Ingrediente
o foaie de aluat pentru foietaj sau aluat dulce pentru tarta, 250 gr de mascarpone, 4 oua, 150 gr de zahar pudra, 50 gr de fulgi de cocos sau da faina de migdale, 5-6 smochine mari, o lingurita cu coaja rasa de portocala, o lingurita cu extract de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina.



Adaugam extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos sau faina de migdale si amestecam cu o spatula, pana la omogenizare.

Taiem coada smochinelor, le taiem in jumatate si apoi le taiem in cate 3-4 felii pe fiecare.



Incalzim cuptorul.

Pregatim o forma pentru tarta cu diametrul de 26 cm, in care punem aluatul fraged. Aranjam foietajul pe toata suprafata formei, inclusiv pe marginile inalte, si apasam usor, pentru a se mula pe vas. Taiem si indepartam marginile de aluat in exces.



Turnam crema de mascarpone, oua, zahar si cocos (sau faina de migdale) si nivelam usor.

Aranjam deasupra feliile de smochina.

Introducem prajitura cu smochine in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.



Cand tarta cu fructe este rumenita pe margini si usor caramelizata pe toata suprafata, o scoatem din cuptor.

Servim calda sau rece, simpla sau chiar cu inghetata.



Reteta video completa o gasiti la:http://youtu.be/AcP6muv7SB4

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu smochine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Puttanesca

Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecel la Doubletta

Chiftele de dovlecel la Doubletta

Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si

3 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Reteta-Video , 10 octombrie 2014

    Poti sa folosesti o foaie de aluat pentru foietaj sau aluat dulce pentru tarta, ce-ti place mai mult. E la fel de buna in ambele variante...:)

  • Fara foto

    Ella Von Heizer , 10 octombrie 2014

    In poza este aluat de tarta, nu foetaj :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • o foaie de aluat pentru foietaj sau aluat dulce pentru tarta
  • 250 gr de mascarpone
  • 4 oua
  • 150 gr de zahar pudra
  • 50 gr de fulgi de cocos sau da faina de migdale
  • 5-6 smochine mari
  • o lingurita cu coaja rasa de portocala
  • o lingurita cu extract de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

15 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciulama de ciuperci