Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina.
Adaugam extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos sau faina de migdale si amestecam cu o spatula, pana la omogenizare.
Taiem coada smochinelor, le taiem in jumatate si apoi le taiem in cate 3-4 felii pe fiecare.
Incalzim cuptorul.
Pregatim o forma pentru tarta cu diametrul de 26 cm, in care punem aluatul fraged. Aranjam foietajul pe toata suprafata formei, inclusiv pe marginile inalte, si apasam usor, pentru a se mula pe vas. Taiem si indepartam marginile de aluat in exces.
Turnam crema de mascarpone, oua, zahar si cocos (sau faina de migdale) si nivelam usor.
Aranjam deasupra feliile de smochina.
Introducem prajitura cu smochine in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.
Cand tarta cu fructe este rumenita pe margini si usor caramelizata pe toata suprafata, o scoatem din cuptor.
Servim calda sau rece, simpla sau chiar cu inghetata.
Reteta video completa o gasiti la:http://youtu.be/AcP6muv7SB4
POFTA BUNA!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii