autor:

www.Reteta-Video.ro

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu smochine si mascarpone

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2014

Ingrediente
o foaie de aluat pentru foietaj sau aluat dulce pentru tarta, 250 gr de mascarpone, 4 oua, 150 gr de zahar pudra, 50 gr de fulgi de cocos sau da faina de migdale, 5-6 smochine mari, o lingurita cu coaja rasa de portocala, o lingurita cu extract de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina.



Adaugam extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos sau faina de migdale si amestecam cu o spatula, pana la omogenizare.

Taiem coada smochinelor, le taiem in jumatate si apoi le taiem in cate 3-4 felii pe fiecare.



Incalzim cuptorul.

Pregatim o forma pentru tarta cu diametrul de 26 cm, in care punem aluatul fraged. Aranjam foietajul pe toata suprafata formei, inclusiv pe marginile inalte, si apasam usor, pentru a se mula pe vas. Taiem si indepartam marginile de aluat in exces.



Turnam crema de mascarpone, oua, zahar si cocos (sau faina de migdale) si nivelam usor.

Aranjam deasupra feliile de smochina.

Introducem prajitura cu smochine in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.



Cand tarta cu fructe este rumenita pe margini si usor caramelizata pe toata suprafata, o scoatem din cuptor.

Servim calda sau rece, simpla sau chiar cu inghetata.



Reteta video completa o gasiti la:http://youtu.be/AcP6muv7SB4

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu smochine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu oua

Ghiveci cu oua

Ceapa, ardeii si rosiile se taie fasii apoi se calesc in putin ulei. Se presara sare si piper si

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legume si bacon

Tarta cu legume si bacon

Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou; se inglobeaza faina amestecata cu praf

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Reteta-Video , 10 octombrie 2014

    Poti sa folosesti o foaie de aluat pentru foietaj sau aluat dulce pentru tarta, ce-ti place mai mult. E la fel de buna in ambele variante...:)

  • Fara foto

    Ella Von Heizer , 10 octombrie 2014

    In poza este aluat de tarta, nu foetaj :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • o foaie de aluat pentru foietaj sau aluat dulce pentru tarta
  • 250 gr de mascarpone
  • 4 oua
  • 150 gr de zahar pudra
  • 50 gr de fulgi de cocos sau da faina de migdale
  • 5-6 smochine mari
  • o lingurita cu coaja rasa de portocala
  • o lingurita cu extract de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

20 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de vitel Supa de vitel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde; se dau doua, trei clocote, dupa care se clateste carnea si se pune cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spanac cu orez