autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Tarta cu smochine

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
15 smochine intregis, spalate 30 g zahar tos 2 linguri apa frunze de la 2 fire de cimbru proaspat coaja de la o portocala pentru aluat: 125 g unt 100 g zahar pudra 1 praf sare 250 g faina simpla coaja de la ½ lamaie 2 galbenusuri mati 2 Linguri lapte sau apa rece pentru frangipan 285 g migdale intregi, curatate 50 g faina simpla 250 g unt nesarat 250 g zahar tos 2 oua mari 1 baton vanilie 1 lingura grappa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai întai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu diametrul de 28 cm, cu fundul detasabil. Ca Sa faceti aluatul, amestecati untul, zaharul pudra si sarea, adaugati apoi faina, semintele de vanilie, coaja de lamâie si galbenusurile -de mâna sau cu un robot de bucatarie. Cind amestecul seamana cu niste pesmet zgrunturos, adaugati laptele sau apa rece. Bateti si framântati usor aluatul pâna se formeazelo minge, pe care o veti presara cu putina faina. Nu-I framintati prea tare, fiindca va deveni prea elastic, nu farimicios, cum ar trebui. Înfasurati-l în folie de plastic si tineti-l la frigider cel putin o ora. Apoi întindeti-l si captusiti cu el forma de tarul. Puneti forma în congelator pentru o ora. Încingeti cuptorul la 180 grade C si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pâna cind devine auriu-deschis. Scoateti-l din cuptor si micsorati temperatura la 170 gradeC devine auriu-deschis. Scoateti-l din cuptor si micsorati temperatura la 170 grade C Ca sa faceti crema frangipan, maruntiti 250 g migdale cu robotul de bucatarie pana obtineti o pulbere fina, pe care o veti transfera într-un bol împreuna cu faina. Apoi amestecati untul si zaharul pâna obtineti o crema usoara. Adaugati-le la migdale împreuna cu ouale usor batute, semintele de vanilie si grappa; amestecati pina la omogenizare. Tineti crema în frigider cel putin o jumatate de ora, ca sase întareasca. Curatati smochinele de codite, crestati-Ie deasupra în cruce, apoi împingeti în ele cu degetul, de jos in sus, ca sa le desfaceti. Puneti crema frangipan racita peste aluat, apoi asezati deasupra smochinele, cu partea crestaul în sus. Incalziti zaharul cu apa si turnati simpul peste smochine. Tocati mai mare migdalele raimase si presarati-le deasupra, impreuna cu frunzele de cimbru si coaja de lamâie. Coaceti în cuptorul încins în jur de 40 de minute sau pâna înd crema devine tare si aurie în exterior, ramânind însa moale la mijloc. Lasati tarta sa se raceasca timp de 30-40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Se separa ouale. Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Reteta este de 2 ori, pare destul de interesanta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 15 smochine intregis
  • spalate 30 g zahar tos 2 linguri apa frunze de la 2 fire de cimbru proaspat coaja de la o portocala pentru aluat: 125 g unt 100 g zahar pudra 1 praf sare 250 g faina simpla coaja de la ½ lamaie 2 galbenusuri mati 2 Linguri lapte sau apa rece pentru frangipan 285 g migdale intregi
  • curatate 50 g faina simpla 250 g unt nesarat 250 g zahar tos 2 oua mari 1 baton vanilie 1 lingura grappa

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
vera

vera (Chef de cuisine)

Reteta este de 2 ori, pare destul de interesanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac trandafir