Tarta cu smochine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 smochine intregis
  • spalate 30 g zahar tos 2 linguri apa frunze de la 2 fire de cimbru proaspat coaja de la o portocala pentru aluat: 125 g unt 100 g zahar pudra 1 praf sare 250 g faina simpla coaja de la ½ lamaie 2 galbenusuri mati 2 Linguri lapte sau apa rece pentru frangipan 285 g migdale intregi
  • curatate 50 g faina simpla 250 g unt nesarat 250 g zahar tos 2 oua mari 1 baton vanilie 1 lingura grappa

Mod de preparare

Mai întai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu diametrul de 28 cm, cu fundul detasabil. Ca Sa faceti aluatul, amestecati untul, zaharul pudra si sarea, adaugati apoi faina, semintele de vanilie, coaja de lamâie si galbenusurile -de mâna sau cu un robot de bucatarie. Cind amestecul seamana cu niste pesmet zgrunturos, adaugati laptele sau apa rece. Bateti si framântati usor aluatul pâna se formeazelo minge, pe care o veti presara cu putina faina. Nu-I framintati prea tare, fiindca va deveni prea elastic, nu farimicios, cum ar trebui. Înfasurati-l în folie de plastic si tineti-l la frigider cel putin o ora. Apoi întindeti-l si captusiti cu el forma de tarul. Puneti forma în congelator pentru o ora. Încingeti cuptorul la 180 grade C si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pâna cind devine auriu-deschis. Scoateti-l din cuptor si micsorati temperatura la 170 gradeC devine auriu-deschis. Scoateti-l din cuptor si micsorati temperatura la 170 grade C Ca sa faceti crema frangipan, maruntiti 250 g migdale cu robotul de bucatarie pana obtineti o pulbere fina, pe care o veti transfera într-un bol împreuna cu faina. Apoi amestecati untul si zaharul pâna obtineti o crema usoara. Adaugati-le la migdale împreuna cu ouale usor batute, semintele de vanilie si grappa; amestecati pina la omogenizare. Tineti crema în frigider cel putin o jumatate de ora, ca sase întareasca. Curatati smochinele de codite, crestati-Ie deasupra în cruce, apoi împingeti în ele cu degetul, de jos in sus, ca sa le desfaceti. Puneti crema frangipan racita peste aluat, apoi asezati deasupra smochinele, cu partea crestaul în sus. Incalziti zaharul cu apa si turnati simpul peste smochine. Tocati mai mare migdalele raimase si presarati-le deasupra, impreuna cu frunzele de cimbru si coaja de lamâie. Coaceti în cuptorul încins în jur de 40 de minute sau pâna înd crema devine tare si aurie în exterior, ramânind însa moale la mijloc. Lasati tarta sa se raceasca timp de 30-40 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise