Reteta postata pe: 22 aprilie 2009
Ingrediente
Aluatul-200G faina,sare,125ml lapte caldut,1/2plic de drojdie uscata,1lingurita zahar,pesmet, Umplutura-2 linguri unt, spanac,2 cepe,2 catei de usturoi,500 g carne tocata mixta,3 oua,4 chifle inmuiate in lapte,sare,piper,maghiran,cimbru,4 rosii,1legatura busuioc
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Se framanta un aluat din faina,drojdie uscata,zahar,lapte si sare.Se acopera si se lasa la caldura sa creasca.Se mai framanta aluatul o data si se asaza intr-o tava presarata cu pesmet;se ridica marginile.Se incinge untul si se calesc ceapa si usturoiul tocate.Spanacul se spala, se scurge de apa si se toaca;se adauga la compozitia din tigaie si se caleste 5-6 min.Se lasa totul la racit ,iar dupa aceea se adauga carnea tocata,ouale si chiflele stoarse.Se formeaza o compozitie compacta,care se condimenteaza cu sare, piper,maghiran si cimbru.Se repartizeaza pe blat si se acopera cu felii de rosii.Se coace cca 1ora.Se orneaza cu busuioc si se serveste imediat.
zana b. (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009
Primavara cand apar verdeturile eu, sunt o mare fana a lor,mai ales a spanacului. Familia mea nu prea se da in vant atunci cand gatesc spanac sau urzici ,dar mananca macar de curiozitate, si apoi imi multumesc.