autor:

Daniela

» » Aperitive

Tarta cu spanac

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Ingrediente
Aluat :, 5 linguri de faina alba, 1 lingurita de drojdie uscata,, 2 linguri ulei de masline, , sare, apa calda, Umplutura :, 1 kg de spanac, o ceapa alba, sare, piper, 6 oua, 200 g telemea sarata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Am facut un aluat simplu pe care l-am framintat cu podul palmei, ca pe aluatul de taitei si l-am lasat sa creasca 20 de minute.
Separat, am calit o ceapa taiata marunt si peste ea am pus spanacul taiat , am amestecat incontinuu pina ce s-a undit spanacul, am condimentat cu sare si piper si am dat la racit. Dupa ce a fost rece spanacul, am pus peste el 2 oua si cam 200 g de telemea sarata razuita marunt.
Aluatul l-am intins in foaie subtire si l-am pus intr-o tava, peste hartia de copt.Am facut un sul impletit in 2 , pe care l-am pus pe margine dar si pe mijloc,impartind astfel tarta in doua parti. .Peste foaia de aluat am presarat gris. Umplutura de spanac am distribuit-o in mod uniform .
Am dat la cuptor pentru 30 de minute si apoi am scos tava, am facut putin loc cu lingura in spanac si in adinciturile facute am pus 4 oua, apoi am mai dat la cuptor 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta de spanac cu migdale

Tarta de spanac cu migdale

Am intalnit o usoara teama in ce priveste aluaturile de tarte, dar de indata ce-ti va reusi primul

7 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

3 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Felicitari ...O minunatie din toate punctele de vedere...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Sanatoasa , gustoasa si aspectoasa ! *****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Cred ca este foarte buna ,o voi pregati si eu !

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

      Buna tarta ,salvata

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

      Tarta asta este minunata....gustoasa tare. Eu am mai gustat din asta la tine pe blog si taaaare mi-a mai placut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat :
  • 5 linguri de faina alba
  • 1 lingurita de drojdie uscata,
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • apa calda
  • Umplutura :
  • 1 kg de spanac
  • o ceapa alba
  • sare
  • piper
  • 6 oua
  • 200 g telemea sarata

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari ...O minunatie din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Bruschette cu rosii si mozzarella