Tarta cu spanac

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu spanac

Ingrediente

  • Aluat :
  • 5 linguri de faina alba
  • 1 lingurita de drojdie uscata,
  • 2 linguri ulei de masline ,
  • sare
  • apa calda
  • Umplutura :
  • 1 kg de spanac
  • o ceapa alba
  • sare
  • piper
  • 6 oua
  • 200 g telemea sarata

Mod de preparare

Am facut un aluat simplu pe care l-am framintat cu podul palmei, ca pe aluatul de taitei si l-am lasat sa creasca 20 de minute.

Separat, am calit o ceapa taiata marunt si peste ea am pus spanacul taiat , am amestecat incontinuu pina ce s-a undit spanacul, am condimentat cu sare si piper si am dat la racit. Dupa ce a fost rece spanacul, am pus peste el 2 oua si cam 200 g de telemea sarata razuita marunt.

Aluatul l-am intins in foaie subtire si l-am pus intr-o tava, peste hartia de copt.Am facut un sul impletit in 2 , pe care l-am pus pe margine dar si pe mijloc,impartind astfel tarta in doua parti. .Peste foaia de aluat am presarat gris. Umplutura de spanac am distribuit-o in mod uniform .

Am dat la cuptor pentru 30 de minute si apoi am scos tava, am facut putin loc cu lingura in spanac si in adinciturile facute am pus 4 oua, apoi am mai dat la cuptor 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise