Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă):
Înainte de a începe, trebuie să va atrag atenția asupra unui lucru extrem de important în crearea aluatului de tartă. Totul se pregătește la rece. Untul și apa trebuie să fie reci, la fel și mâinile căci vom amesteca ingredientele.
Amestecăm făina cu sarea. Vom adăuga apoi untul rece, tăiat cuburi. Se amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor. Gălbenușul de ou bătut cu 2 linguri de apă rece se adaugă peste făină. Se amestecă totul cu mâinile reci. ( le puteți ține sub un jet de apă rece câteva secunde înainte de a pregăti aluatul ) * nu frământați aluatul prea mult, untul nu trebuie să se topească.
Se formează așadar o compoziție bine legată, nelipicioasă. Aceasta se învelește în folie și se ține la frigider minim o oră.
Să trecem la compoziția de brânzeturi și spanac.
Intr-o tigaie, adăugăm puțin ulei de măsline și ciupercile tăiate felii. Le lăsăm puțin să se călească iar când sunt aproape gata adăugăm frunzele de spanac proaspete. Se vor căli impreună timp de 2-3 minute.
Separat amestecăm brânzeturile cu sare, piper, nucșoară. Peste acestea, vom turna spanacul și ciupercile.
Scoatem de la frigider aluatul de tartă și îl întindem până formăm o foaie de dimensiunile tăvii. Se adaugă în tava de tartă si se înțeapă cu furculița din loc în loc pentru a permite aerului să circule.
Se adaugă compoziția de brânzeturi iar peste aceasta, dacă dorim să formăm o crustă, putem turna un amestec de smântână, ou și cascaval.
Se lăsă la cuptor timp de 30 de minute la 170 de grade - foc mediu.
Spor la gătit !
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii