autor:

Carmen's_Atelier

» » , , Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2014

Ingrediente
Pate Brisée:, , 250 gr făină, sare, 120 gr unt, 1 gălbenuș de ou, 2 linguri de apă rece, , Compoziție:, , 500 gr frunze de spanac, 200 gr brânzeturi ( feta, telemea de capră, cascaval, mozzarella, etc ), 3-4 ciuperci proaspete

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă):



Înainte de a începe, trebuie să va atrag atenția asupra unui lucru extrem de important în crearea aluatului de tartă. Totul se pregătește la rece. Untul și apa trebuie să fie reci, la fel și mâinile căci vom amesteca ingredientele.



Amestecăm făina cu sarea. Vom adăuga apoi untul rece, tăiat cuburi. Se amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor. Gălbenușul de ou bătut cu 2 linguri de apă rece se adaugă peste făină. Se amestecă totul cu mâinile reci. ( le puteți ține sub un jet de apă rece câteva secunde înainte de a pregăti aluatul ) * nu frământați aluatul prea mult, untul nu trebuie să se topească.



Se formează așadar o compoziție bine legată, nelipicioasă. Aceasta se învelește în folie și se ține la frigider minim o oră.



Să trecem la compoziția de brânzeturi și spanac.



Intr-o tigaie, adăugăm puțin ulei de măsline și ciupercile tăiate felii. Le lăsăm puțin să se călească iar când sunt aproape gata adăugăm frunzele de spanac proaspete. Se vor căli impreună timp de 2-3 minute.



Separat amestecăm brânzeturile cu sare, piper, nucșoară. Peste acestea, vom turna spanacul și ciupercile.



Scoatem de la frigider aluatul de tartă și îl întindem până formăm o foaie de dimensiunile tăvii. Se adaugă în tava de tartă si se înțeapă cu furculița din loc în loc pentru a permite aerului să circule.



Se adaugă compoziția de brânzeturi iar peste aceasta, dacă dorim să formăm o crustă, putem turna un amestec de smântână, ou și cascaval.



Se lăsă la cuptor timp de 30 de minute la 170 de grade - foc mediu.



Spor la gătit !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pasta de fasole cu ceapa si mustar

Pasta de fasole cu ceapa si mustar

Dau pe robot fasolea cu ceapa cruda, adaug uleiul, mustar,sare si piper dupa gust. Servim pe feli

5 voturi    14 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

Aceasta placinta nu o fac doar in perioada de post, este nemaipomenita, aromata, se face foarte usor

165 voturi    21 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pate Brisée:
  • 250 gr făină
  • sare
  • 120 gr unt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri de apă rece
  • Compoziție:
  • 500 gr frunze de spanac
  • 200 gr brânzeturi ( feta
  • telemea de capră
  • cascaval
  • mozzarella
  • etc )
  • 3-4 ciuperci proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen's_Atelier
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Înghețată cu fistic

Înghețată cu fistic

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este

2 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Spaghetti cu creveți și zucchini

Spaghetti cu creveți și zucchini

Punem pastele la fiert în apă cu sare. Avem grijă să nu le fierbem foarte mult, acestea

0 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice