Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Ingrediente

  • Pate Brisée:
  • 250 gr făină
  • sare
  • 120 gr unt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri de apă rece
  • Compoziție:
  • 500 gr frunze de spanac
  • 200 gr brânzeturi ( feta, telemea de capră, cascaval, mozzarella , etc )
  • 3-4 ciuperci proaspete

Mod de preparare

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă):

Înainte de a începe, trebuie să va atrag atenția asupra unui lucru extrem de important în crearea aluatului de tartă. Totul se pregătește la rece. Untul și apa trebuie să fie reci, la fel și mâinile căci vom amesteca ingredientele.

Amestecăm făina cu sarea. Vom adăuga apoi untul rece, tăiat cuburi. Se amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor. Gălbenușul de ou bătut cu 2 linguri de apă rece se adaugă peste făină. Se amestecă totul cu mâinile reci. ( le puteți ține sub un jet de apă rece câteva secunde înainte de a pregăti aluatul ) * nu frământați aluatul prea mult, untul nu trebuie să se topească.

Se formează așadar o compoziție bine legată, nelipicioasă. Aceasta se învelește în folie și se ține la frigider minim o oră.

Să trecem la compoziția de brânzeturi și spanac.

Intr-o tigaie, adăugăm puțin ulei de măsline și ciupercile tăiate felii. Le lăsăm puțin să se călească iar când sunt aproape gata adăugăm frunzele de spanac proaspete. Se vor căli impreună timp de 2-3 minute.

Separat amestecăm brânzeturile cu sare, piper, nucșoară. Peste acestea, vom turna spanacul și ciupercile.

Scoatem de la frigider aluatul de tartă și îl întindem până formăm o foaie de dimensiunile tăvii. Se adaugă în tava de tartă si se înțeapă cu furculița din loc în loc pentru a permite aerului să circule.

Se adaugă compoziția de brânzeturi iar peste aceasta, dacă dorim să formăm o crustă, putem turna un amestec de smântână, ou și cascaval.

Se lăsă la cuptor timp de 30 de minute la 170 de grade - foc mediu.

Spor la gătit !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise